Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


Cine este noul șef al Poliției de Frontieră / Chestorul Ioan Buda ar fi cerut să iasă la pensie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul Afacerilor Interne a dispus liberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a chestorului general de poliție Ioan Buda, începând de joi. Funcția acestuia va fi preluată de chestorul principal de poliție Liviu Bute.  

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Ioan Buda, i-ar fi cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să aprobe demararea formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare.

„Ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a domnului chestor general de poliție Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020. La solicitarea ofițerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a aprobat solicitarea de demarare a formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, arată MAI, printr-un comunicat de presă.

Cine este noul șef al Poliției de Frontieră

Liviu Bute a ocupat, din 2018 până în prezent, funcția de adjunct al inspectoratului general al Poliției de Frontieră și are grad de chestor principal de poliție.

Între 2012 și 2018, Bute a ocupat funcția de șef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW