Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Scandal în Parlament la dezbaterea bugetului. Florin Cîțu: Parlamentarii PSD să-şi ia un pix şi o foaie şi să ia notiţe, cei care ştiu să scrie

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 martie 2021

Dezbatere cu scântei în Parlament pe marginea bugetului de stat pe anul 2021. Prim-ministrul Florin Cîțu folosit cuvinte grele la adresa parlamentarilor PSD, în vreme ce aceștia au împărțit păpuși în plen, un gest prin care, spun ei, au dorit să convingă asupra necesității majorării alocațiilor. 

Cele mai importante declarații făcute de Florin Cîțu:

– Acest buget este cea mai importantă realizare de când am început această guvernare, în fruntea coaliţiei de centru-dreapta.

– Este responsabilitatea mea să garantez că PNL se va achita de misiunea dată de electorat acestei guvernări.

– Oprim 30 de ani de furt pesedist din buget, din bani publici. Reprezintă o declaraţie fermă că drumul României este în Europa şi nicăieri altundeva şi alături de partenerii noştri în Alianţa Nord-Atlantică.

– Vom tăia toate căile prin care se fură banii din bugetul statului. Aceasta este cea mai proastă veste pentru voi de la PSD.

– PSD ţipă şi în Parlament şi la televizor nu pentru că nu sunt de acord cu bugetul, pentru că nu l-au citit şi nu îl înţeleg, ci ţipă că nu mai poate fura. Este un ţipăt al disperării.

Cele mai importante declarații făcute de Marcel Ciolacu: 

– Domnule prim-ministru, ca de fiecare dată, v-am ascultat cu foarte mare atenţie, eu un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut vreodată.

– Domnule Orban (n.r. – Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților), sunteţi ultimul brontozaur al politici româneşti în ultimii 30 de ani la nivelul ăsta.

– Am înţeles că PSD fură din buget. Eu îmi aduc aminte de UNIFARM. Nu era PSD-ul formaţiunea politică care ne-a ţinut pe toţi în casă, în timp ce voi furaţi. Toate dosarele sunt la DNA.

– Bugetul cu care aţi venit în Parlament este o ruşine pentru România. Este un buget în care nu aţi considerat oportun să investiţi în educaţie şi sănătate sau să creşteţi alocaţii şi pensii conform legilor în vigoare.

– Nu vom vota bugetul în această formulă.

Context

Conform proiectului, bugetul de stat prevede venituri de 173,7 miliarde lei, iar cheltuieli de 326,4 miliarde lei credite de angajament şi de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,9 miliarde de lei. Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o creştere de 4,31% prevăzută pentru anul 2021.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW