Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, purtând masca reformismului / Consultări pentru formarea unui nou Guvern, „abia săptămâna viitoare”

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2021

Klaus Iohannis a anunțat marți, 5 octombrie, că a declanșat negocieri pentru formarea viitorului Guvern, dar că vor avea loc „abia săptămâna viitoare”, pentru a da timp partidelor politice să „găsească abordări mature”.

Reamintim că Guvernul condus de prim-ministrul Florin Cîțu a fost demis marți, 5 octombrie, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost votată de majoritatea senatorilor și deputaților prezenți în plenul reunit.

Este o situație complicată. A fost generată, această moțiune și trecerea ei în Parlament, de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe”, a declarat Klaus Iohannis.

Cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

– Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică, în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit și ne-a lovit rău.

-Suntem într-o criză a prețului la energie, o criză europeană și globală. De lucru ar fi suficient pentru politicieni să rezolve problema pandemiei, problema prețurilor la electricitate, dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noștri? Să mai adauge o criză, a guvernării.

-Astăzi, în Parlamentul României a fost votată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului care a avut succes. Guvernul a picat în Parlament.

– În ultimele luni, s-au spus foarte multe lucruri în politică. Majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, inclusiv în interiorul partidelor.

– Este o situație complicată. A fost generată, această moțiune și trecerea ei în Parlament, de politicieni cinici, de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. Haideți să vedem, totuși, ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații.

– USR a fost parte în coaliția de guvernare. USR a plecat din guvern și a votat, împreună cu PSD și cu AUR, moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele, restul e discurs politic sau demagogie sau cum doriți să îi spuneți.

-Suntem în situația în care a trebuit să găsim o soluție, România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna.

– Este nevoie de soluții și de decizii mature. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature și să vină la consultări, voi convoca consultări abia săptămâna viitoare.

– Acum se cere maturitate și responsabilitate.

Sursă foto: presidency.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW