Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


LIVE TEXT Comisia juridică dezbate bugetul instituțiilor din sistemul judiciar. Discuții tensionate între parlamentarii din opoziție și ministrul Justiției/ UPDATE Președintele ÎCCJ: Bugetul instituției este cu 20% mai mic decât anul trecut

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 25 februarie 2021 Etichete: , ,

UPDATE După ședința Comisiei Juridice, ministrul Stelian Ion a declarat că a aflat abia acum de problemele legate de verificarea instalației electrice la sediul Înaltei Curți și va purta discuții cu conducerea instanței supreme în acest sens.

UPDATE Bugetul Ministerului Justiției a fost avizat favorabil.

UPDATE La ieșirea de la dezbaterile Comisiei Juridice, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, a răbufnit la adresa ministrului Justiției, în legătură cu bugetul alocat instituției.

Este cu 20% mai mic decât bugetul de anul trecut. (..) Ședințele de judecată se judecă pe holurile Înaltei Curți, atunci când sunt mai multe părți, pentru că sălile sunt cele pe care le cunoașteți. De ani de zile durează această situație(…) Până la rectificarea bugetară unde voi așeza magistrații, asistenții, grefierii, judecătorii? Vor continua grefierii să care în brațe dosarele de la subsoluri?”, a declarat Corina Corbu, la ieșirea de la dezbaterile Comisiei Juridice.

Președintele ÎCCJ susține că la sediul Înaltei Curți ar fi nevoie de o expertiză a instalației electrice, pentru a evita eventuale incendii.

Spuneam că ar trebui să se facă o expertiză pentru a se verifica starea instalației electrice, pentru că acea clădire a fost proiectată pentru 250 de persoane și astăzi avem 400. Poate fi oricând(n.r. un incendiu), nu neapărat că mă tem, sunt manager și ar trebui să rezolv aceste lucruri. Problema sediului trenează de 20 de ani. Nu putem spune asta, vă spuneam că sunt manager și trebuie să mă asigur că funcționăm în condiții de siguranță”, a adăugat președintele ÎCCJ.

Comisia juridică a Parlamentului dezbate, joi, bugetul instituțiilor din sistemul judiciar pentru anul 2021. Până la ora transmiterii știrii au fost avizate proiectele de buget pentru Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția Judiciară.

Discuțiile tensionate nu au lipsit din ședință. Parlamentarul PSD Laura Vicol l-a acuzat pe Stelian Ion, ministrul Justiției, de aroganță, întrucât participă la ședință deși un reprezentant al Ministerului Justiției participa deja la dezbateri.

În replică, președintele Comisiei, Iuliana Scântei, a menționat că procedura nu interzice participarea ministrului, chiar dacă și-a delegat atribuțiile.

La discuții sunt prezenți reprezentanți ai instituțiilor din sistemul judiciar. Președintele ÎCCJ, Corina Corbu, a reclamat lipsa spațiului necesar pentru desfășurarea activității.

Sunt în situația sa primesc magistrați asistenți si grefieri pe care nu am unde să-i așez în birou. Nu am unde. Nu știu unde aș putea să așez aceste persoane”, a declarat Corina Corbu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW