Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


LIVE Sesiune Extraordinară pentru citirea moțiunii de cenzură -VIDEO

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 august 2020 Etichete: , , ,

Parlamentul este convocat în sesiune extraordinară joi, la ora 12.00, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiate de Partidul Social Democrat împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc în cel mult trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Data şi locul şedinţei comune în care au loc prezentarea, dezbaterea şi votul asupra moţiunii se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

În cazul în care moţiunea de cenzură nu întruneşte majoritatea necesară pentru a fi adoptată, Guvernul rămâne în funcţie. Totodată, dacă moţiunea este respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Liviu Romașcanu citește textul moțiunii de cenzură:

 

Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetăţenilor! Au nesocotit toate recomandările epidemiologilor! S-au purtat ca şi cum s-ar fi aflat deasupra legii şi a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor pe care l-au forţat să respecte reguli şi restricţii, pe care ei înşişi le-au călcat în picioare fără nicio jenă! O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie. O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanţare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populaţie obligaţia de a purta masca în spaţiile închise! O naţiune întreagă a văzut bairamul dat de  Virgil Guran în luna mai, petrecerea lui Rareş Bogdan cu 100 de invitaţi din restaurantul deschis special la Cluj, şueta politică organizată de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali înghesuiţi fără măşti în salonul unui alt restaurant de la Iaşi. Acestea sunt contraexemplele pe care românii le-au văzut” , se arată în textul moțiunii de cenzură.

De asemenea, PSD critică Guvernul PNL pentru modul în care au tratat situația educației:

În cele 6 luni de pandemie, nu s-a cumpărat nicio tabletă pentru elevi, niciun laptop pentru profesori. Nici măcar un singur metru pătrat nu a fost adăugat la spațiile de învățământ deja existente. Nu s-a luat nicio măsură concretă pentru deschiderea anului școlar. Nu există niciun ghid, niciun îndrumar de la guvern pentru autoritățile locale, cărora însă li se cere cu multă aroganță și impertinență să rezolve problemele la nivel local. Nu s-a dat 1 leu de la buget autorităților locale pentru a amenaja spațiile de învățământ în condiții de siguranță pentru elevi. Bugetul pentru educație a scăzut, pentru că, așa cum spunea Fantasticul Cîțu, Sănătatea și Educația nu sunt priorități pentru Guvernul PNL”, au mai precizat aceștia.

Partidul Social Democrat susține că Guvernul României a pierdut lupta cu pandemia.

Un guvern care nu mai e credibil nu mai poate călăuzi națiunea pentru a traversa o criză acută cum este cea provocată de pandemia de coronavirus. Moțiunea de față prezintă motivele reale pentru care Guvernul Orban a pierdut controlul pandemiei și al economiei. Moțiunea de față arată clar că puterea de cumpărare a românilor a scăzut și că ne îndreptăm către sărăcie și austeritate. Acestea sunt motivele principale pentru care acest guvern trebuie să plece!”, sunt concluziile acestora.

 

 

 

 

 

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/live-sesiune-extraordinara-pentru-citirea-motiunii-de-cenzura-video/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/live-sesiune-extraordinara-pentru-citirea-motiunii-de-cenzura-video/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/live-sesiune-extraordinara-pentru-citirea-motiunii-de-cenzura-video/ […]

  • http://hanchoform.com/bbs/board.php?bo_table=c05_02&wr_id=1139737

    El diagnostico de clima laboral es una herramienta esencial para las organizaciones que buscan mejorar el bienestar y la productividad de sus empleados. Este proceso implica una evaluacion exhaustiva del ambiente de trabajo para identificar factores que afectan la satisfaccion y el rendimiento de los empleados. El diagnostico de clima organizacional abarca diferentes dimensiones, como la comunicacion interna, el liderazgo, las condiciones fisicas del entorno laboral y las relaciones interpersonales.

    La medicion de clima laboral se lleva a cabo mediante la recoleccion de datos a traves de encuestas, entrevistas y observaciones directas. Estas tecnicas permiten obtener informacion detallada sobre como los empleados perciben su entorno de trabajo y cuales son las areas que necesitan mejoras. Es fundamental disenar herramientas de medicion que sean claras y efectivas para captar las percepciones reales de los empleados.

    Una evaluacion de clima laboral detallada proporciona a la organizacion una vision clara de sus fortalezas y debilidades. Esta evaluacion permite identificar problemas especificos que pueden estar afectando la moral y la productividad de los empleados. Con esta informacion, las empresas pueden desarrollar planes de accion dirigidos a mejorar el ambiente de trabajo y, por ende, aumentar la satisfaccion y el compromiso de los empleados.

    El analisis de clima laboral es el paso siguiente despues de la recopilacion de datos. Este analisis implica interpretar los resultados para comprender las causas subyacentes de los problemas identificados. Es crucial realizar un analisis detallado para disenar intervenciones que no solo traten los sintomas, sino que tambien aborden las causas raiz de los problemas del clima laboral.

    Llevar a cabo un estudio de clima laboral regularmente es una practica recomendada para mantener un ambiente de trabajo saludable y productivo. Estos estudios permiten a las organizaciones monitorear los cambios en el ambiente laboral a lo largo del tiempo y evaluar la efectividad de las medidas implementadas. Un estudio bien realizado proporciona una base solida para la toma de decisiones estrategicas y la mejora continua del entorno de trabajo.

  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/live-sesiune-extraordinara-pentru-citirea-motiunii-de-cenzura-video/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *