Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Ședință de Guvern. Soluţii privind distribuirea gratuită de măşti, pe ordinea de zi / Orban: Parlamentul ne-a complicat existența – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , ,

Miniștrii liberali se reunesc, joi, într-o nouă ședință de Guvern la Palatul Victoria. Pe odinea de zi a ședinței se numără și identificarea de soluții pentru distribuirea gratuită de măști sanitare de protecție. 

Parlamentul a încuviinţat, miercuri, instituirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile pe teritoriul României. Conform deciziei Parlamentului, Guvernul va trebui să acorde gratuit măşti de protecţie pentru persoanele defavorizate. Conform legii, sunt mai multe categorii de persoane care vor beneficia de această gratuitate.

Ludovic Orban: Hotărârea Parlamentului ne-a complicat existența și distribuirea de măști către persoanele vulnerabile care inițial trebuia făcută după mecanismul pe care-l gândisem a fost complicat. A fost mandatat Guvernul prin MS.

Nelu Tătaru: Vreau să vă rog să trecem pe lista suplimentară OUG privind acordarea de către MS prin DSP județene a necesarului de măști necesare pentru familiile defavorizate, precum și pentru suplimentarea MS din fondul de rezervă bugetar.

Ludovic Orban: Cu 150 de milioane, așa cum ne-am înțeles.

Raluca Turcan: Este necesar să concretizăm toate acțiunile instituționale într-un raport privind starea de urgență. Dacă plecăm cu o analiză comparativă cu alte țări, putem vedea că evoluția României a fost net superioară. (….)Vom finaliza sperăm până la finalul săptămânii viitoare care va fi direcționat pe trei mari paliere. (….)Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil și instituții vulnerabile.

Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW