Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


LIVE Ședință de Guvern pentru adoptarea unor măsuri de relansare economică

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 iulie 2020 Etichete: , ,

Guvernul s-a reunit în ședință, joi, pentru adoptarea unor acte normative aferente Programului de relansare economică. Printre acestea se numără ordonanțe de urgență pentru finanțarea rețelelor de distribuție de gaze naturale, granturi pentru repornirea activității economice și tichete de masă pentru pensionarii de peste 75 de ani cu venituri mici.

„Ședința de astăzi este destinată adoptării actelor normative de implementare a programului economic Reclădim România. Măsurile prevăzute în program trebuie adoptate sub formă de Ordonanțe de Urgență, Hotărâri de Guvern, Memorandumuri,” a declarat Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern.

Pe ordinea de zi a ședinței va fi discutată și o Ordonanța de Urgență privind finanțarea rețelelor de distribuție de gaze naturale.

„Astăzi pe ordinea de zi, în primă lectură, propunem un proiect de OUG, urmând să prezentăm și calendarul propus pentru apelul de proiecte,” a spus ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

De asemenea, un al proiect de act normativ are în vedere programul de granturi în cuatum de un miliard de euro.

„550 milioane euro granturi pentru investiții, 350 milioane euro pentru repornirea activității și 100 milioane de euro pentru microgranturi de 2000 de euro,” a anunțat Ludovic Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat o OUG care prevede noi măsuri de sprijin pentru angajații care vor avea program flexibil de muncă, sezonieri și zilieri.

„Ordonanța de Urgență pentru instituirea de noi măsuri de sprijin pentru salariați și angajatori, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă. Ne adresăm celor care flexibilizează programul de muncă și venim în sprijinul angajaților cu acoperirea unei părți față de ce acoperă angajatorul. Venim cu măsuri de sprijin pentru sezonieri, cei care lucrează cu contracte de muncă pe perioadă determinată. Ne adresăm deopotrivă zilierilor, celor care lucrează în agricultură și HORECA,” a transmis ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Totodată, în cadrul ședinței de Guvern urmează să fie aprobată o OUG pentru acordarea unui tichet de masă, în valoare de 180 de lei, pentru pensionarii cu venitul minim de peste 75 de ani.

„Avem în vedere persoanele de peste 75 de ani cu pensia socială, până în 704 lei, urmează să beneficieze de acest tichet de masă pe suport electronic în valoare de 180 de lei pe lună. Finanțare este din fonduri europene iar de acest beneficiu vor beneficia 300.000 de persoane,” a transmis Marcel Boloș.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW