Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Ședință de Guvern | Orban: Trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020

Guvernul Orban se reunește în ședință, de la prima oră a dimineții, pentru a adopta hotărârea prin care se instituie starea de alertă, după intrarea în vigoare a legii votate în Parlament.

„Anterior ședinței de Guvern am convocat CNSSU, pentru că în prevederile Legii 55 mai multe măsuri care sunt cuprinse în cadrul Hotărârii de Guvern aferentă stării de alertă trebuie adoptată la propunerea CNSSU și pentru a avea complet toate procedurile legale puse la punct și respectate, am luat Hotărârea nr. 25 a CNSSU ca fundament pentru Hotărârea de Guvern.

Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern continuăm practic starea de alertă care a fost instituită prin hotărârea CNSSU. Trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor, care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor.

În această după amiază, la ora 19:00, am convocat toate instituțiile statului cu drept de control pentru a pune la punct un plan amănunțit de asigurare a respectării măsurilor cuprinse în starea de alertă în cadru Legii 55. De asemenea, toate ministerele care au atribuții în cadrul stării de alertă trebuie să emită actele normative în baza legii pentru a stabili toate regulile de desfășurare.

Hotărârea de Guvern conține trei anexe:

Anexa nr 1: Măsurile de creștere a capacității de răspuns

Anexa nr. 2: Măsuri pentru asigurarea rezilienței comunăților

Anexa nr. 3: Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc.

Hotărârea de Guvern odată adoptată va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviința starea de alertă și toate măsurilor care se dispun în cadrul stării de alertă. În următoarea perioadă, toate ministerele, toate autoritățile, trebuie să fie mobilizate la maxim. Va trebui să se implice cu toate forțele pentru a asigura respectarea regulilor.

Majoritatea zdrobitoare a cetățenilor, 98%, sunt oameni cu respect față de lege, oameni care respectă regulile, oameni care au fost alături de noi și a căror responsabilitate a contribuit la ținerea sub control a epidemiei și la diminuarea efectelor negative asupra sănătății și viața oamenii. 

Trebuie să fim alături de ei și să îi ferim de unii care se pare că nu înțeleg, o minoritate care se manifestă agresiv. Noi trebuie să fim de partea oamenilor care contribuie la o conduită normală și firească. Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât șansa de a reveni la normalitate este mai mare.

Pentru a putea să adoptăm noi măsuri de relaxare, va trebui că până atunci, măsurile pe care le-am adoptat deja să nu genereze o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate. Pentru că altfel, există riscul să revenim asupra măsurilor de relaxare, care din cauza unui comportament incorect ar putea genera o creștere semnificativă a numărului de cazuri”, a declarat Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern.

18 mai – Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți membri ai Executivului la începutul şedinţei de guvern
#LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictioria

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW