Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ședință de Guvern | Orban, despre banii acordați de UE: Avem la dispoziție fonduri la care nici nu am visat

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 22 iulie 2020

Premierul Ludovic Orban a vorbit la începutul Ședinței de Guvern despre suma acordată de către Uniunea Europeană pentru România.


„Avem garanția că România va beneficia de 80 miliarde de euro, alocări din bugetul UE 2021-2027, de asemenea, alocări din cadrul fondurilor de reziliență și recuperare din cadrul Next Generațion EU. De asemenea, mai beneficiem de resurse din programul Shore, care finanțează măsurile active adresate angajaților. Practic, în următoarea perioadă, pentru a putea accesa aceste resurse financiare care reprezintă o șansă uriașă pentru România va trebui să ne mobilizăm la maximum. Cred că sunt două sau trei țări care beneficiază de o creștere a bugetului în raport cu bugetul pe 2024-2020 și aici este vorba de 46 de miliarde de euro. Este o sumă uriașă, aici sub coordonarea domnului ministru Boloș până la 31 iulie trebuie să ne definim cu precizie care sunt programele și categoriile de cheltuieli de beneficiari, tipul de proiecte finanțabile în cadrul exercițiului financiar multianual.

Negocierile purtate de președintele României chiar ne-au adus într-o situație în care România are o șansă cu care nu se întâlnește probabil decât o dată pe generație. Avem la dispoziție fonduri la care nici nu am visat”, a declarat Orban.

Știre în curs de actualizare

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *