Thursday, December 3, 2020
Jurnalism corect


Ludovic Orban a anunțat măsurile de relaxare luate în ședința CNSU/ Ce se va întâmpla începând cu data de 1 iunie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat la începutul ședinței de Guvern de joi seară deciziile care au fost luate în ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ludovic Orban: Am prevăzut un plan de relaxare gradual, treptate, care să permită ridicarea pas cu pas a restricțiilor în diferite domenii în funcție de evaluările privind riscul epidemiologic. Primul punct important pe ordinea de zi este hotărârea de Guvern care modifică hotărârea de Guvern privind instituirea stării de alertă, mai precis, vom modifica anexa trei, pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate.

Înaintea ședinței de Guvern am avut reuniunea CNSSU, unde am adoptat Hotărârea nr. 26 care este baza proiectului de modificare a Hotărârii de Guvern privind instituirea stării de alertă și care cuprinde toate măsurile de relaxare care sunt propuse a fi introduse în cadrul anexei trei aferentă Hotărârii de Guvern. Practic, CNSSU, prin hotărârea adoptată, propune:

-Se permite organizarea competițiilor sportive, în aer liber, fără telespectatori;

-Se permite organizarea și desfășurarea în bazine aflate în aer liber sau acoperite a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive;

-Se permite desfășurarea sportivilor profesioniști a activităților de pregătire fizică a spațiilor închise numai cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minim 7 metri/persoană.

art 2. Începând cu data de 1 iunie este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, alte evenimente culturale în aer liber, precum și a festivalurilor publice și private cu participarea a cel mult 500 de spectatori. Începând cu data de 1 iunie se ridică restricțiile, interdicțiile, privind deplasarea persoanelor în afara localității, respectiv zone metropolitane.

La articolul 4 se reia transportul feroviar internațional.

La articolul 5 se reia transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, speciale și ocazionale pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România cu respectarea condițiilor stabilite.

Începând cu data de 1 iunie se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non-alcoolice în spații destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum patru persoane la o masă, dacă sunt persoane care provin din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrilor Sănătății, Economiei și președintelui ANSVSA. 

Următorul articol al Hotărârii CNSU, de la data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanelor prezente, asigurarea unei distanțe de doi metri între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de protecție. 

De asemenea, se permite desfășurarea, organizarea de spectacole in sistemul de drive in cu condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun. 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW