Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Ședință de Guvern în ultima zi din starea de urgență. Orban: CNSSU va declara astăzi starea de alertă / Legea intră în vigoare de luni – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 14 mai 2020 Etichete: , , ,

Miniștrii din cabinetul condus de Ludovic Orban se întâlnesc,joi, într-o ședință de Guvern la Palatul Victoria, la o zi după ce Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind măsurile din starea de alertă.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: „Făcând o evaluare retrospectivă, trebuie să vă spun că decizia lui Klaus Iohannis a fost extrem de benefică. Ne-a permis să menținem la un nivel cât se poate de bun răspândirea acestui virus. Nu am avut nicio problemă în ceea ce privește sănătatea publică. 

Astazi, CNSSU va declara starea de alertă în cadrul situației de urgență provocate de epidemia de Covid-19. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, CNSSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor.

Aceste măsuri, vor avea caracter de obligativitate și ele vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situațiile de urgență și care stabilesc starea de alertă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem față în continuare provocării generate de această epidemie. Toate măsurile necesare vor fi adoptate de CNSSU. Vă solicit tuturor miniștrilor să emiteți împreună cu INSP, toate ordinele privind normele de securitate a muncii care trebuie respectate în toate activitățile.

Vom modifica ordonanța 21 și îmi voi asuma conducerea CNSU. Vă solicit o mobilizare pentru a face față la trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Către cetățenii români transmit un semnal foarte simplu: Fiți responsabili la fel ca și până acum.

Astăzi va trebui să adoptăm actul normativ, OUG prin care să reglementăm toate măsurile necesare pentru trecerea de la urgență la alertă. Va trebui să reglementăm măsurile necesare în domeniul sănătății, educației”

Raluca Turcan, vicepremierul României: „Propun pe lista suplimentară această OUG de prelungire a măsurilor de ajutor”.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne:Da, suntem pregătiți. Solicit introducerea ordonanței pe ordinea de zi a ședinței.(…)”

Ludovic Orban:Legea intră în vigoare de luni”.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății:Vă rog să introduceți pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre pentru organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății”.

Pe ordinea de zi a ședinței se află mai multe acte normative, printre care și un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr.346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale Proiectul poate fi consultat aici

 

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com