Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Liviu Dragnea, în instanță: Am îmbunătățit viața a milioane de români/ UPDATE Fostul lider al PSD află joi dacă va fi eliberat condiționat

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 26 mai 2021 Etichete: , , ,

UPDATE: Instanța se va pronunța joi, 27 mai.

UPDATE: Liviu Dragnea: Am îmbunătățit viața a milioane de români

„Tot ce a spus doamna avocat este susținut de mine. Este bazat pe realitate. 
Dacă vorbește (n.r. – procurorul) despre această sancțiune, este vorba despre o convorbire online și o persoană de pe lista aprobata de penitenciar, într-un spațiu amenajat de penitenciar, cu tehnica și aprobarea penitenciarului. (…) Am suportat și îndurat toate abuzurile împotriva mea la care am fost supus în ultimele 8-9 luni. Eu am înțeles pentru ce am fost adus aici, nu înțeleg de ce trebuie să nu beneficiez de liberare condiționată. La cursuri am participat la toate pe care le-am cerșit, mi s-a spus că sunt prizonierul propriei mele educații. Am îmbunătățit viața a milioane de români”, a declarat Liviu Dragnea în fața judecătorului.

UPDATE: Avocata lui Liviu Dragnea solicită ca acesta să fie pus în libertate, unul dintre motivele invocate fiind cel al costurilor de încarcerarea.

„Costurile cu închisoarea reprezintă o povară grea pentru societate. Este de dorit de a reduce durata sentinței cu închisoarea. Pentru a reduce efectele dăunătoare legea trebuie să facă accesibilă liberarea condiționată pentru toți deținuții. Autoritățile relevante trebuie să facă demersurile necesare pentru ca liberarea condiționată să fie aplicată odată ce deținutul a ispășit miniumul din pedeapsă. Cum a demonstrat instanța de fond că nu a îndeplinit condițiile?”, a afirmat avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, în fața instanței

UPDATE: Procurorul DNA a solicitat respingerea contestației lui Dragnea, dar și un termen mai mare până la care fostul lider PSD să poată solicita din nou eliberarea condiționată.

UPDATE: Avocata lui Dragnea a solicitat amânarea cauzei pentru ca anterior să se discute strămutarea procesului.  Magistratul a respins cererea de amânare și a dezbătut contestația fostului lider al PSD privind eliberarea condiționată.

Știrea inițială

Tribunalul București judecă, miercuri, procesul în care fostul președinte al PSD Liviu Dragnea cere să fie eliberat condiționat.

Pe fond, instanța a respins cererea de eliberare, însă Liviu Dragnea a contestat decizia.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019 la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW