Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Procesul în care Liviu Dragnea cere să fie eliberat condiționat / Fostul lider PSD: Nu cred ca sunt un pericol pentru societate, eventual pot face bine

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 27 aprilie 2021

UPDATE: Dragnea, audiat prin videoconferință: Îndeplinesc condițiile, am stat destul in penitenciar, nu cred ca sunt un pericol, eventual pot face bine.

UPDATE: Avocata lui Liviu Dragnea susține că i-a fost încălcat dreptul la sănătate. În plus, a depus dovada achitării prejudiciului.

„Să admiteți cererea de eliberare condiționată. A executat frăția, a fost stăruitor în muncă. A avut un comportament în general pozitiv, o singură sancțiune ridicată ulterior, multiple recompense, a participat la activități educative, comisia în unanimitate propune eliberarea condiționată. Au existat situații în care i-au fost încălcate drepturi.

O perioada de 9 luni a fost izolat, i s-a permis să iasă la aer doar o ora pe zi, i s-a agravat boala pe care o avea anterior, despre care penitenciarul avea cunoștință.

Daca nu i s-ar fi încălcat drepturile ar fi avut ocazia de a se adresa instanței de acum doua luni.

Dreptul la sănătate i-a fost încălcat. Încă din iulie ar fi trebuit sa fie supus unui RMN, s-a întâmplat doar in decembrie, timp în care starea sa a fost agravată. În martie i-a fost încălcat din nou dreptul la sănătate”, a afirmat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

UPDATE: Procurorul cere audierea lui Dragnea pentru a afla care e părerea despre condamnarea suferită. Dragnea de acord, judecătorul dar judecătorul nu.

Judecătoria Sectorului 5 analizează, marți, solicitarea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Fostul șef PSD, încarcerat din 27 mai 2019, are de partea sa comisia de specialitate din penitenciar, care a dat undă verde cererii. Sentința nu este definitivă. 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW