Friday, July 3, 2020
Jurnalism corect


LIVE | Orban: Restricțiile din România au fost limitate / Pregătim un plan de reconstrucție economică pe baze sănătoase – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 18 mai 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, de la tribuna Parlamentului, despre măsurile și restricțiile pe care Guvernul pe care îl conduce le-a luat pe perioada stării de urgență în plan economic.

Ludovic Orban:Probabil antevorbitorul meu (n.r. Victor Ponta) nu a trăit în România în ultima perioadă.

În ceea ce privește restricțiile de activități în domeniul economic au fost determinate de riscul la aadresa săntătății oamenilor. Au fost restricții limitate. Cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcțiune. Nu am oprit niciun șantier. În ceea ce privește zecile de mii de firme cărora li se suspendă plata creditelor, există o OUG care permite companiilor să-și amâne ratele. Prevede cea mai largă adresabilitate a măsurii față de celelalte țări europene. HoReCa, chiar acum vin de la o întâlnire, am stabilit ce lucruri să facem în continuare.

Am să mă refer la viitor. Până acum a fost aplicat un model economic, bazat pe creșterea consumului.

Nu a existat niciodată un plan care să se bazeze pe principiul „ce se poate produce în România, se produce în România”.

Pregătim un plan de reconstrucție economică sănătoasă care să pună în primul plan investițiile. Cred că în România avem cupru și cred că trebuie să-l folosim eficient.

Punem la punct o schemă foarte amplă de stimulare a investițiilor.(…)Vrem să alocăm sume uriașe în infrastructură. (….)La IMM Invest, nu vă luati după informațiile din presă. La ora actuală sunt peste 5.000 de credite acordate. Un Fond de investiții adevărat, în care managementul să nu fie asigurat de politruci.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW