Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Vom asigura un fond național pentru siguranța pacienților. Ne referim la securitatea la incendii, cutremure și infecții nosocomiale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 ianuarie 2021

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă, după incendiul de la „Matei Balș”, crearea unui fond național care să fie utilizat pentru securitatea spitalelor la incendii, cutremure și infecții nosocomiale. Oficialul a mai transmis că în luna februarie vor fi programate pentru vaccinare împotriva COVID-19 doar persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu handicap și cu boli cronice. 

Cele mai importante declarații făcute de Vlad Voiculescu:

– Condoleanțe pentru familiile îndoliate.

– Sistemul sanitar are păcate vechi.

– Avem nevoie de măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii ca la „Matei Balș” să nu se mai repete. Lucrăm cu DSU.

– Nu știm cu exactitate care a fost cauza incendiului de la „Matei Balș”.

– Avem o problemă cu ruptura de informare între spitale și rudele pacienților. Lucrăm de câteva săptămâni la un serviciu de informare la nivelul fiecărui spital.

– Vom asigura un fond național pentru siguranța pacienților. Ne referim la securitatea la incendii, cutremure și infecții nosocomiale.

– În perioada următoare pentru toate locurile care se deschid în platforma de vaccinare să fie doar pentru vârstnici și persoane cu afecțiuni cronice.

– Cel mai probabil vom avea săptămâna viitoare concluziile anchetei de la Piatra Neamț.

Întrebat despre o eventuală demisie

– Există responsabilități și responsabili. Eu și echipa mea suntem de o lună la minister.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW