Thursday, December 3, 2020
Jurnalism corect


LIVE | Ministrul Sănătății, întrebat despre creșterea capacității de testare a cetățenilor: O testare nu trebuie să înlocuiască măsurile de igienă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: ,

Întrebat despre creșterea capacității de testare pentru depistarea coronavirusului, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că un test pentru coronavirus nu trebuie să înlocuiască măsurile de igienă pe care toți cetățenii trebuie să le respecte cu strictețe în această perioadă. 

Legat de capacitatea de testare a cetățenilor pentru coronavirus, ministrul Sănătății a spus că se lucrează pentru creșterea acesteia

„Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza acestor teste. O testare trebuie să existe într-o anchetă. O testare nu trebuie să înlocuiască măsurile de igienă. Acel spălat pe mâini, pe față, acea aerisire a hainelor, un biocid(…) Dezinfectanții și spirtul ajută. Rămâne să ne intre în reflex. „, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Întrebat dacă vaccinul antigripal este util și împotriva coronavirusului, Nelu Tătaru a spus că nu.

Nelu Tătaru a mai spus că este de așteptat ca la sfârșitul lunii aprilie să fie atins vârful epidemic.

„Ne așteptăm la sfarsitul lunii aprilie la un varf, urmand sa fie mai abrupt sau mai lin, vorbeam de 10-12.000 de cazuri sau mai abrupt daca era spre 15-20.000. Mergem spre varf cu o panta lina pe platou in fierastrau. Dar vin si trei zile, 1, 2 si 3 mai si lumea simte nevoia unei relaxari si trebuie bine gestionat acest moment”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății speră ca în următoarele două săptămână să fie înregistrată o scădere a numărului de cazuri.

„Speram ca în următoarele două săptămâni vom observa o scădere a numărului de cazuri noi, decese, cazuri din ATI. Trebuie să înțelegeți ca la momentul la care se decide relaxarea va fi ca riscul de transmitere in comunitate, dar asta nu inseamna ca a disparut virusul. Trebuie sa ne obisnuim sa avem pe perioada verii, ca vecin, coronavirusul„, a mai spus Nelu Tătaru.

 

sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW