Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Marșul împotriva LGBT, organizat de Noua Dreaptă, în desfășurare înaintea Bucharest Pride

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 14 august 2021 Etichete: ,

Mai multe persoane care protestează față de comunitatea LGBT se strâng sâmbătă, 14 august, în Capitală. Evenimentul are loc înaintea marșului LGBT, programat tot sâmbătă, la ora 18. Oamenii lansează mesaje împotriva minorităților sexuale, la fel cum s-a întâmplat și în anii anteriori.

UPDATE:  Manifestanții au ajuns la Patriarhia Română

Protestatarii își exprimă susținerea față de familia tradițională și opoziția față căsătorii și parteneriatele civile între persoane de același sex.

Evenimentul începe după ora 12:00, desfășurându-se pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii. Acesta este coordonat de membrii organizației extremiste Noua Dreaptă.

Înainte de marșul LGBT

După marșul Noua Dreaptă este programat cel al comunității LGBT. Evenimentul începe la ora 18 și se încheie la ora 19, în Piața Universității. Ulterior, până la ora 20:30 vor fi alocuțiuni. Mai multe artere aflate pe ruta evenimentului vor avea traficul restricționat.

Tensiuni înainte de marș

Asociația Accept a protestat, vineri, 6 august, împotriva refuzului Primăriei Capitalei de a autoriza desfășurarea paradei gay pe Calea Victoriei, locul unde acest eveniment s-a desfășurat în ultimii ani.

Reprezentanții ONG-ului au susținut că participanții la mars sunt trimiși pe un alt boulevard, unde riscă să fie loviți de mașini în timpul evenimentului.

Reacția primăriei

Primăria Municipiului București a argumentat că mitingul nu se poate desfășura pe Calea Victoriei pentru că acolo era programat evenimentul, „Străzi deschise” – prin care centrul Capitalei devine pietonal în weekend -, dar și din cauza faptului că Accept a solicitat permisiunea pentru 10.000 de persoane (legea permite desfășurarea unor astfel de manifestații cu până la 500 de persoane) și a oferit soluții alternative.

Consens după negocieri

O nouă rundă de discuții, care a avut loc după schimbul de poziții, a adus consensul între Accept și Primăria Capitalei.

 

Astfel, instituția a ajuns, luni, 9 august, la un acord cu asociația pentru desfășurarea paradei gay pe Calea Victoriei în data de 14 august, între 17:00 și 20:00.

Foto: Agerpres

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW