Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


LIVE Klaus Iohannis: Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis a îndemnat românii să iasă la vot, explicând că riscurile sanitare sunt minime. Președintele României a declarat că a văzut, în campania electorală, programe bune, dar și politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți.

 

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 23 septembrie 2020

 

Cele mai importante declarații ale președintelui:

  • Pe 27 septembrie mergem la urne pentru a decide cui îi încredințăm responsabilitatea administrării localităților noastre.
  • Întregul proces electoral a fost perturbat si au fost necesare conditii speciale. Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu câteva luni în urmă, dar au fost amânate.
  • Din păcate, pandemia este departe de a se fi încheiat, însă, spre deosebire de primăvară, acum știm care sunt măsurile de care depinde desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță.
  • Există măsuri adoptate astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime: dezinfectarea secțiilor, trasee de intrare-ieșire, dezinfectante pentru igiena mâinilor.
  • Dacă toată lumea va respecta regulile de bază: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea aglomerărilor, riscul de infecție este redus. la minimum. Din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă de activitățile pe care le facem zi de zi.
  • În ciuda condițiilor mai dificile, campania electorală a fost una activă: acest lucru este un câștig pentru democrația noastră.
  • Am remarcat multe programe electorale bune, am văzut, însă, cum unii competitori recurg la obișnuitele lor tactici retrograde.
  • Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți.
  • România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai bun instrument pentru a impune o viziune nouă, constructivă.
  • Vă încurajez, dragi români, mergeți la vot în număr cât mai mare și să-i alegeți pe cei care pot să facă ceva pentru dezvoltarea orașului sau a comunei în care trăiți
  • Klaus Iohannis, despre lockdown: Nu văd motive pentru un așa-numit lockdown, însă da, vedem și la noi, și în altă parte, cum numărul de infectări este în creștere. Noi putem să stopăm răspândirea pandemiei, dacă respectăm regulile sanitare.
  • Despre majorarea pensiilor: Vedeți, este o chestiune pe care am mai discutat-o, și sigur o să o mai discutăm. E de dorit să crească pensiile și să crească salariile profesorilor. Pensiile au fost crescute cu 14%, alocațiile au fost crescute cu 20%. Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm. Bugetul de stat este sub presiuni uriașe. Ceea ce ieri a votat majoritatea condusă de un PSD iresponsabil, riscă să aruncă țara în criză prelungită. Așadar, chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare, trebuie să așteptăm momentul prielnic.

 

 

 

Sursă foto: presidency.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW