Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Guvernul va veni cu o inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției/ Președintele se va consulta, săptămâna viitoare, cu specialiști din domeniul justiției

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă la sfârșitul întâlnirii cu premierul Ludovic Orban în care au discutat despre fondurile europene alocate României.

„Am avut o ședință de lucru cu Orban și ne-am concentrat pe două teme extrem de importante.

Fondurile europene– Este în discuție o propunere a Comisiei pe care noi o găsim bună. Asta înseamnă că fondurile multianuale vor fi discutate la pachet cu fonduri care sunt destinate pentru revigorarea economică în UE. Vom beneficia și noi în România de mai multe fonduri europene decât am avut inițial în plan. Se vehiculează foarte multe sume, foarte multe variante. În realitatea, avem de a face cu un proiect prin care României i se alocă sume importante, însă, urmează fazele de negociere. Acest proiect al Comisiei nu este definitiv. El va fi negociat între liderii statelor și va fi negociat ulterior și în Parlamentele naționale și în Parlamentul European.

Noi am analizat toate oportunitățile. Noi vom investi acești bani în proiecte foarte importante pentru România, nu doar revigorarea economică, vor primi și firmele posibilitatea să folosească acești bani, vom investi în autostrăzi, în linii de cale ferată, în proiecte de energie regenerabilă, vom investi bani importanți în sistemul de sănătate publică, în învățământ etc. 

Legile justiției- În spațiul public a început o discuție ciudată, în PSD și între PSD și sateliții PSD încep să se plătească polițe. Au fost câteva așa-numite dezvăluiri, din perioada în care PSD a atacat violent justiția, când PSD-ul a atacat violent legile justiției. Din fericire, am reușit să oprim o parte din aceste atacuri și eu am reușit să duc legile la CCR, Parlamentul a reușit să oprească o parte din aceste modificări, dar, cert este, că cel mai important pas a fost făcut de români, la referendumul pentru justiție. PSD a încercat să pună piciorul pe justiție. PSD este partidul care a încercat, încearcă să frângă independența justiției. Aceste legi ale justiției trebuie reparate și asta a fost discuția pe care am avut-o cu premierul, este nevoie de un pas hotărât. Guvernul va veni cu o inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției.

În săptămânile următoare vor avea loc consultări și eu voi avea consultări cu specialiști din domeniul justiției. Guvernul va lucra la proiecte de legi și vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste legi ale justiției pentru a fi în conformitate cu ceea ce în definitiv doresc românii și s-au exprimat foarte clar la referendum”, a declarat președintele. 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW