Tuesday, July 14, 2020
Jurnalism corect


LIVE Iohannis, în campanie electorală la Timișoara: Dacă există un stat paralel în România, ăsta e PSD. Sunt adânc înșurubați și sunt paraleli cu românii

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 13 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele Klaus Iohannis participă, duminică, la Timișoara, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din regiunea de Vest. Este prima întâlnire a președintelui din campania electorală, dar și după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură în Parlament. La eveniment participă peste 3.500 de liberali.

Klaus Iohannis le-a vorbit despre ceea ce este de făcut în perioada imediat următoare când guvernarea va fi preluată de liberali, i-a atenționat să nu facă greșeli. Le-a cerut să pună oameni competenți în funcții de conducere,  să se țină de cuvânt și să muncească.

„Timișoara, primul oraș liber de comunism din România. Sărbătorim acum 30 de ani de libertate – recunoștință veșnică eroilor timișoreni. Și atunci și acum sunteți fruncea! Felicitări!

Ați adunat foarte multe semnături pentru candidatura mea, mulțumesc, ați făcut un lucru bun pentru PNL pentru că doar împreună vom fi puternici, voi și cu mine. Avem o echipa care ne încântă de fiecare dată cu mici filme care arată ce am făcut până acum.

Despre reconstrucția unui stat se vorbește după un război. Noi suntem în război cu PSD-ul. Noi suntem în război cu PSD-ul deși suntem oameni ai păcii, ai construcției, vrem să dezvoltăm România. De ce am intrat în război?

PSD câștigat cu promisiuni că va curge lapte și miere. Din prima zi de mandat au început să atace românii.

Au început să atace justiția din România, ei, gașca de penali. Și ne-am opus. Și voi, și eu. Au început să atace toate sistemele mari: justiția, au continuat să înșurubeze neamuri și pretenari peste tot în conducere, în administrație, în învățământ, în sănătate. Nu s-au mai oprit.

Am rămas cu toții masca când au început să atace economia, partenerii noștri, când au început să tace pe români. Cineva trebuia să spună: stop! Și asta am făcut noi – voi și cu mine!

De aceea suntem în război. Pentru că cineva trebuia să ia partea românilor împotriva PSD-ului și o vom face noi.

Ați văzut fetele lor la moțiune? Îngropăciune nu alta! Așa pățeste cine se ia de români. Pierde. PSD-ul pierde. Dar, v arog din suflet să nu greșiți. Să nu subevaluati potențialul PSD. Psd e în continuare un adversar foarte puternic, e adânc înșurubat în structurile statului.

Dacă există un stat paralel în România, asta e PSD. Sunt adânc insurubati și sunt paraleli cu românii.

Am câstigat câteva bătălii: europarlamentarele, referendumul și moțiunea.

Războiul nu s-a terminat. Urmează prezidențialele, localele, parlamentarele și eu îmi doresc să le câștigăm pe toate împreună. Fiindcă numai și numai împreună ăutem îmbunătăți viață românilor. E nevoie de energie și de spirit de luptător.

Pentru a demonta prima mare miniciuna pesedistă va spun tuturor românilor: nu vor există tăieri de pensii și salarii.

Vor încerca fel și fel de scheme pentru a împiedică PNL să guverneze pentru români. Va spun că să fiți pregătiți să duceți lupta mai departe. Să facem România normală, cu instituții funcționale, o Românie în care profesioniștii ajung în fruntea instituțiilor.

O Românie normală, este o Românie europeană, modernă, așa cum o doresc românii. Fiecare român are dreptul să trăiască într-o Românie normală. Să o facem! La treaba!”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Liderii PNL care au vorbit au menționat succesul moțiunii de cenzură dar și etapa următoare care va urma – guvernarea liberală, un prim pas spre „România normală”.

Ludovic Orban, președinte PNL:

„Democrația va învinge definitiv în România pentru că la putere va veni o forță politică capabilă să dea demnitate cetățeanului.

Vă cer nu numai să câștigăm în fiecare județ, să câștigăm în toate localitățile pentru că avem cu cine. Avem cea mai competentă, cinstită si onestă formațiune politică din România. Victorie!”

” Ne dorim o Românie în care funcțiile se ocupă pe bază de competență, în care instituțiile servesc cetățeanul, părinții și bunicii își cresc copiii, o Românie în care se pune accent pe educație, pe siguranța cetățeanului, pe investiții în infrastructură”, a spus Raluca Turcan.

Rareș Bogan – „PNL este la un scor istoric pe care nu l-a avut niciodată în istoria postdecembristă. Bătălua nu este câștigată. Nu vă gândiți la guvernare. Șase săptămâni vă rog să vă gândiți că Klaus Iohannis nu a câștigat. Nu e bine să spui Mihaela dragostea mea. Acum un an, PSD avea o medie de 36%. Azi, PNL a sărit de 35%. Vreau să vă rog, din tot sufletul, ca un an de zile o perioadă lungă. Orice greșeală pe care o faceți ne va afecta pe toți. Klaus Iohannis are o încredere de 50%. Vă rog să nu erodați această încredere prin guvernare. Fiți responsabili, fiți demni”.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Duminică, 13 octombrie 2019

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW