Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre legea carantinei și izolării: Această tergiversare, prin care PSD-ul probabil vrea să pară important, poate să coste viața a sute de români

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 iulie 2020 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus, că este de necrezut cum pot anumiți oameni să spună că boala aceasta nu există.

Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De o sută de ani încoace nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund. Din păcate și în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile, astăzi avem iarăși 637 cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.

Este greu de imaginat cum pot fi unii care spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta este una ușoară.

Această boală există, este o boală grea și cu un impact devastator asupra lumii, dar și asupra României. Este foarte greu de luptat cu această boală și de aceea săptămâna trecută am spus că acum nu este momentul unor dispute politice dacă vorbim despre combaterea acestei epidemii.

Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD-ul a reacționat și reacționează în Parlament acum când este în discuție o lege foarte importantă. Legea privind carantina și izolarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență fiindcă este nevoie de ea. PSD-ul a venit cu argumente care pur și simplu sunt false.

PSD-ul reclamă că această lege nu este bine făcută…păi rațiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege. Una peste alta, putem să constatăm că PSD-ul tergiversează această discuție și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD-ul tergiversând adoptarea acestei legi și în acest fel, ce se întâmplă de fapt, este că PSD-ul privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii.

Este extrem de trist, fiindcă această tergiversare, prin care PSD-ul probabil vrea să pară important, poate să coste viața a zeci, sau poate chiar a sute de români.

Reiau apelul meu către Parlament, finalizați discuțiile, aprobați o formă bună pentru această lege, altfel veți fi răspunzători de moarta poate a zeci sau chiar a sute de români”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW