Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Klaus Iohannis, mesaj de solidaritate pentru familiile afectate de inundații: În plină criză sanitară avem o altă situație gravă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: ,

Președintele României, Klaus Iohannis, susține miercuri o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

„Ne confruntăm cu inundații severe în multe zone din țară.  În plină criză sanitară provocată de pandemia de Covid-19 avem și inundații foarte mari, o situație dramatică.

Vreau să transmit un mesaj de solidaritate pentru oamenii afectați de aceste inundații. Autoritățile fac tot ce le stă în putință pentru a-i proteja pe oamenii afectați.

Este tragic că aceste fenomene meteo extreme s-au soldat cu victime umane și doresc să transmit condoleanțe familiilor îndoliate.

Din nefericire inundațiile cu consecințe grave se repetă în România. Soluțiile există și trebuie să le punem în aplicare. Ceea ce vedem acum este o consecință a schimbărilor climatice și trebuie să ne adaptăm acestor schimbări. Este imperativă o schimbare de abordare și această schimbare trebuie să aibă loc acum.

Va trebui să depășim mentalitatea că mai construim câteva diguri și ne protejăm. Protejarea fondului forestier și împăduririle au numeroase beneficii.

Împreună cu Guvernul vom face demersurile necesare pentru a atrage fonduri europene din proiectul Green Deal și această schimbare trebuie să aibă loc acum.

În contextul numeroaselor avertismente din partea meteorologilor fac un apel către cetățeni: fiți precauți și evitați deplasările în zonele afectate”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

 

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW