Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: PSD-ul nemulțumit de reușitele Guvernului PNL a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motive să critice Guvernul/ Suntem hotărâți să gestionăm și această nouă formă de criză

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 30 iulie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă după întâlnirea cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, unde a fost analizată situaţia generată de pandemia de coronavirus. 

Klaus Iohannis: Este un nou record negativ, extrem, extrem de îngrijorător și pe bună dreptate se pune întrebarea cum am putut să ajungem aici? Asta o să vă explic.

Se știe că în starea de urgență când în vestul Europei, din păcate, am avut sute de mii de cazuri, zeci de mii de morți, în România am avut epidemie, am avut decese, dar un număr foarte limitat. Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii s-au mobilizat. În ansamblu, putem spune că la început lucrurile au mers foarte bine.

Această situație nu a convenit PSD-ului, Guvernul și-a făcut treaba, președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba și atunci PSD-ul a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, PSD-ul controlează încă majorități în Parlamentul României, împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Și atunci PSD-ul a acționat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Cu cinism pe care l-am criticat și ieri, un cinism inimaginabil, au tras de timp după ce au distrus parte din legislație ca să nu apară noua legislație.

După ce l-am criticat, PSD-ul a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu, nu caut vinovați, îi cunosc și îi arăt cu degetul. Câteva date:

În data de 25 iunie, CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale, în aceeași zi am avut 460 de cazuri noi, 10 decese.

În 2 iulie, CCR motivează această decizie, tot în aceeazi zi am avut 450 de cazuri, 20 de decese.

Guvernul nu a putut în toată această perioadă să vină cu o nouă inițiativă fiindcă trebuie așteptată motivarea CCR pentru ca și decizia și argumentația să fie preluată în noua formă legislativă. După care Guvernul se mișcă foarte rapid și în patru zile depune inițiativa noii legi care stabilește anumite măsuri sanitare. În șase iulie am avut 250 de noi pacienți, 18 decese.

După care PSD trage de timp. Și această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament să dea Guvernului instrumentul necesar cu care să lucreze se dezbate timp de două săptămâni, în care pacienții bolnavi pleacă acasă, în care nu mai este nimeni carantinat. 

Legea ajunge la mine abia în 18 iulie. O promulg imediat și o public. 889 de cazuri în 18 iulie. Un zidar nu poate să construiască o casă fără mortar, cum un tâmplar nu poate să lucreze fără cuie, așa un Guvern nu poate să lucreze fără legi. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de aproape trei săptămâni și practic nu a putut să gestioneze așa cum a trebuit criza.

PSD-ul cu un cinism inimaginabil a tras de timp și a creat această situație în Parlament. Dar de ce?

Explicația este cutremurător de simplă: PSD-ul nemulțumit de reușitele Guvernului PNL a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motive să critice Guvernul. Acesta este PSD-ul, aceasta este explicația.

Noi, eu, Guvernul, autoritățile responsabile, suntem hotărâți să gestionăm și această nouă formă de criză. 

Dragi români, toate studiile sociologice pe care le-am văzut arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează. Vă mulțumesc. Marea majoritate ați înțeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele pentru ca noi toți să putem stăpâni această boală.

Eu, Guvernul, autoritățile, știm ce avem de făcut. Atenție, avem nevoie de măsuri foarte ferme. Mă bazez pe voi să respectați aceste norme, iar cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/live-klaus-iohannis-dupa-numarul-urias-de-cazuri-covid-un-nou-record-negativ-extrem-de-grav-psd-ul-a-cautat-solutii-pentru-psd-nu-pentru-romani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW