Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


LIVE Klaus Iohannis: Situația este complicată, nu doar în România, ci și în restul țărilor europene / Haideți să dăm dovadă de solidaritate și să depășim împreună cu bine aceste momente dificile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2020 Etichete: , ,

Klaus Iohannis a transmis, printr-o conferință de presă, mesaje de încurajare pentru sistemul sanitar. Președintele României îi îndeamnă pe români să dea dovadă de solidaritate, pentru a depăși acest moment delicat.

Principalele declarații ale președintelui:

România a cunoscut în ultima săptămâna cea mai mare creştere a numărului de cazuri de la debutul pandemiei COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare. Trei indicatori care corelaţi trag un puternic semnal de alarmă de care avem cu toţii responsabilitatea să ţinem cont. Tendinţa actuală este una de creştere accelerată a ratei infectărilor care duce la o ocupare a spitalelor

În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse și respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid vor produce efectele.

Situația este complicată, nu doar în România, ci și în restul țărilor europene. Medicii au făcut eforturi uriașe pentru a salva viețile oamenilor.

Transmit un mesaj special de recunoştinţă şi mulţumire tuturor medicilor şi personalului medical din România pentru profesionalismul şi dedicarea dovedite de-a lungul unei perioade extrem de dificile. Aceşti oameni merită respectul şi admiraţia noastră fiindcă sunt permanent în linia întâi, în lupta cu virusul.

Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar, sunt convins că, în ciuda pericolului suplimentar la care se expun, vor acționa cu același devotament.

Vreau să îi asigur pe medici, asistenţii medicali, managerii de spitale, cei din direcţiile de sănătate publică că sunt alături de ei şi împreună vom face faţă acestei crize. E o luptă nu doar a sistemului medical, e o luptă în care avem cu toţii o mare responsabilitate. Am spus-o în nenumărate rânduri – oricât ne-am dori, situaţia epidemiologică nu ne permite reîntoarcerea la normalitatea pe care am avut-o inainte de izbucnirea pandemiei şi cu cât creşte numărul de cazuri cu atât ne îndepărtăm tot mai mult de acest punct aşteptat. Vreţi să mergem pe un drum de supraaglomerare a spitalelor? Sau alegem să avem şi viaţă socială, locuri de muncă economie viabilă. Putem avea aceste lucruri respectând regulile – purtatul măştii, distanţa socială, igiena mâinilor, evitarea aglomeraţiilor, munca la domiciliu acolo unde e posibil sunt lucruri care stau în puterea noastră.

Dragi români, virusul care ne-a bulversat existență ia vieți. Toți cei răpuși de această boală au lăsat un gol imens în inimile celor dragi.

Un comportament rațional și micile sacrificii pe care trebuie să le facem pot salva viața semenilor noștri. Haideți să dăm dovadă de solidaritate și să depășim împreună cu bine aceste momente dificile.

 

 

 

 

 

Sursă foto: presidency.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW