Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


LIVE Klaus Iohannis: Suntem într-un așa numit val doi al epidemiei și este imperativ să inversăm acest trend negativ

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 octombrie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis susține la Palatul Cotroceni o conferință de presă, după ce numărul de cazuri de coronavirus a crescut într-un ritm alarmant în ultimele zile.

Principalele declarații ale Președintelui:

Ne confruntăm cu o tranmitere comunitară accentuată în Capitală şi în multe judeţe. Paturile la ATI riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. În ciuda eforturilor uriaşe ale medicilor, prea mulţi român pierd lupta cu acest virus. În spatele cifrelor reci se află familii întregi şi o suferinţă profundă.

Suntem într-un așa numit val doi al epidemiei și este imperativ să inversăm acest trend negativ. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar este un act de maximă transparență să publicăm toate datele. Fără un efort colectiv va fi, însă, imposibil să reușim. De aceea, fac, din nou, un apel la cetățeni să fie prudenți și să respecte toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care putem să le facem fiecare dintre noi.

Este obligatoriu să întrerupem înmulțirea necontrolată a infectărilor. Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor.

Dragi români, știu cât de grele și epuizante au fost aceste luni, în care viața noastră s-a schimbat radical. Vom ajunge să ne bucurăm din nou de activitățile obișnuite cu cât mai repede vom stopa rata de transmitere a virusului.

Viețile celor dragi nouă nu le mai putem aduce înapoi. Totodată, sănătatea celor îmbolnăviți de COVID-19 este mult mai greu de dobândit. Experiența din ultimele luni ne arată clar că situația poate fi ținută sub control.

Acum avem mult mai multe informaţii medicale despre virus, iar autorităţile se adaptează permanent şi învaţă inclusiv din propriile greşeli pentru a lua măsurile necesare. E mult mai uşor să respectăm acum măsurile sanitare, decât să regretăm mai târziu că nu am făcut tot ce ţinea de noi pentru a salva vieţile celor dragi. Ne aflăm într-o etapă galopantă de răspândire a virusului. Să nu ne amăgim singur, această etapă nu va trece de la sine. O vom putea depăși doar respectând regulile și încurajându-i pe ceilalți să facă la fel. Suntem o naţiune puternică. E momentul să o dovedim din nou.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW