Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


LIVE | Ionel Dancă prezintă măsurile Guvernului Orban adoptate în ultima ședință a executivului – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: ,

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, susține, vineri, un briefing de presă în care anunță ultimele măsuri adoptate de Guvernul Orban pentru relansarea economiei. 

Principalele acte normative adoptate în ședința de Guvern

“A fost adoptată hotărârea de Guvern pentru alocarea din Fondul de rezervă suma de 150 de milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru copiii aflați în situația dificilă dpdv social care nu au posibilitatea să participe online la cursurile școlare. (…)Această hotărâre de Guvern reprezintă o prioritate și demonstrează că dezvoltarea sistemului de invățământ online reprezintă o prioritate(…)

În domeniul sănătății au fost adoptate mai multe acte normative pentru a reglementa situații care în acest moment sunt în dificultate ca urmare a măsurilor legate de starea de urgență.

Contractul-cadru pentru acordarea serviciilor de sănătate prin CNSAS care în mod obișnuit trebuia adoptat până în luna mai a fost prelungit prin hotărâre de guvern până la 31 decembrie 2020. Aceași măsură a fost adoptată și în cadrul programelor naționale de sănătate. Practic prevederile în vigoare privind serviciile medicale decontate de stat se prelungesc până pe 31 decembrie.

În domeniul fondurilor europene, două acte normative extrem de importante. Ca urmarea mai multor măsuri adoptate de Guvern, în sensul digitalizării administrației publice, a fost adoptată o ordonanță de urgență pentru digitalizarea modalităților de accesare a fondurilor europene și de debirocratzare a procedurilor”

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW