Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Guvernul adoptă hotărârea de prelungire a stării de alertă pentru încă 30 de zile – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 16 iunie 2020 Etichete: , , ,

Miniștrii din cabinetul condus de Ludovic Orban se întâlnesc, marți, la Palatul Victoria, într-o ședință de Guvern în care se va hotărî prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru încă 30 de zile. Hotărârea de Guvern urmează să plece spre aprobare către Parlament. 

Ședința de Guvern a început cu o întârziere de aproape trei ore.

Ludovic Orban: „Există peste 4 750 de firme cărora li s-a acordat creditul de IMM Invest.(….)Două bănci și-au atins deja plafonul(…)

Foarte mulți analiști și lideri politici au „prevăzut”catastrofa din economie. În luna mai, 2020, numărul de contracte de muncă ale românilor a fost mai mic doar cu 14.000. (…)Numărul de angajați care lucrează în companiile afectate va scădea

Există cerere pe piața muncii. Disponibilitatea de mână de lucru nu corespunde întotdeauna cu cererea.

Ratele la bănci. Sunt 200 000 de beneficiari.

Concediile medicale. Am atins un record absolut în ce privește decontarea concediilor medicale. În mai am decontat peste 600 de milioane de lei. Decontarea medie pe 2019 înainte să venim la guvernare a fost sub 100 de milioane de lei.(….)

Am primit informări personale că nu li se permite tranzitul prin Ungaria. Din nou este afectată libera circulație a persoanelor. Nu știu de ce este vorba în mod special de români.”

Marcel Vela: „O să ridic mâine această problemă. Comportamentul partenerilor maghiari lasă de dorit”. 

Ludovic Orban:Față de situația existentă, am luat decizia de a face un nou pas în relaxare. Se va pemite desfășurarea activităților în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor,etc.

Se va relua activitatea sălilor de fitness și aerobic cu respectarea regulilor.

Se reia activitatea în afterschool-uri, grădinițe, pe perioada verii. Încetează și măsura de sprijin prin care am asigurat un venit unui părinte pentru ca acesta să stea acasă cu elevul pe perioada suspendării școlilor. Toți acești părinți trebuie să-și reia munca. (…)”

Știre în curs de actualizare 

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *