Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Ciolacu, despre Legea carantinei și izolării: Este o lege proastă / Nu se va vota în Senat – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 13 iulie 2020 Etichete: ,

Președintele interimar al PSD și liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că proiectul de lege al Guvernului privind carantina și izolarea nu va primi votul final din Senat decât după ce premierul și ministrul Sănătății vor face mai multe clarificări.

Anunțul făcut de Ciolacu vine în contextul în care în ședința Comitetului Executiv a partidului s-a decis ca PSD să voteze în favoarea adoptării Legii privind carantina și izolarea.

Acum liderul interimar a anunțat că Legea este proastă, cerându-le explicații pentru conținutul acesteia premierului Orban și ministrului Sănătății Tătaru.

Ciolacu: Legea înaintată de Guvernul Orban este o lege proastă(…)Am încercat la CD cu ONG urile să avem un punct de vedere transparent. O să continuăm la Senat dezbaterile atât cu CSM cât și cu organizațiile de drepturi și libertăți. Nu putem susține și vota această lege.(….) Primul ministru și ministrul Justiției, ministrul Sănătății nu au venit în Parlament să discute aspectele controversate din această lege. A venit doar domnul Raed Arafat, în calitate de specialist, dar dumnealui nu este om politic și nu poate da un răspuns cu asumare politică.

Acest lucru ar fi trebuit să-l facă primul ministru sau ministrul Justiției. Mai mult, legea, așa cum a fost înaintată către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiției. Nu se va vota legea în Senat până când primul ministru și ministrul Sănătății nu vor veni să explice toate aceste aspecte. Eu am o dezamăgire personală față de președintele Klaus Iohannis, de la care m-aș fi așteptat să cheme partidele la consultări, să se consulte cu specialiștii, având în vedere cât de importantă este această lege

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW