Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


LIVE Bilanț coronavirus: 89 de cazuri la nivel național

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 martie 2020 Etichete: ,

Ora 22.43: Bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 89. 

Caz 89: Femeie, 49 ani din Bihor, venită din Italia în data de 10.03, aflată în autoizolare, confirmată cu noul coronavirus în 13.03.

Ora 22.00: 

Caz 88: Bărbat, 45 ani din București, a venit din Londra la data de 9 martie, a fost internat vineri cu febră și frisoane la Spitalul Victor Babeș București.

Caz 87: Femeie, 32 ani din județul Caraș-Severin, a venit din Italia în data de 10 martie, s-a aflat în carantină în Caransebeș.

Ora 21.30: Încă 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul la nivel național ajungând la 86.

Caz 83: Barbat, 32 ani din Timișoara, venit din Italia in 12.03, aflat în carantină, confirmat în 13. 03

Caz 84: Femeie, 41 ani, din Timișoara, venită din Italia în 12.03, aflată în carantină, confirmată in 13. 03

Caz 85: Femeie, 33 ani , venită din Italia in 11.03, aflată în carantină la Lugoj, confirmată in 13.03

Caz 86: Bărbat, 36 de ani, venit din Italia în 11.03 , aflat în carantină în Lugoj, confirmat in 13.03

Ora 20.20:

Caz 82: Tânăr 20 ani, București, venit din Marea Britanie în data de 12 martie. Este internat în Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din data de 13 martie.

Ora 18.24:

Caz 81: Femeie 26 ani, București, aflată din data de 9.03.2020 în autoizolare. În prezent, se află internată în Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș.

Ora 17.53:

Caz 80: bărbat de 26 ani, din Prahova, venit din Italia în data de 12 martie, aflat în carantină în Bușteni din aceeași dată. Bilanțul cazurilor ajunge la 80.

Ora 17.00: Încă patru noi cazuri de coronavirus. Bilanțul a ajuns la 79.

Caz 76: Brașov, Bărbat, 44 ani care s- a întors în data de 11 .03.2020 din Boston și a fost internat cu simptomatologie specifică în data de 12.03.2020

Caz 77: Covasna, tânăra, 16 ani contact cu persoană pozitivă

Caz 78: Covasna, femeie, , 77 ani, contact cu o familie venită din Italia

Caz 79: Brasov, femeie, 51 ani, venită din Italia, aflată în carantină

Ora 16.00: Managerul Spitalului MAI Dimitrie Gerota și un alt medic de la aceeași unitate medicală au fost depistați pozitiv cu coronavirus.  În urma acestui anunț, bilanțul persoanelor infectate în România cu coronavirus a ajuns la 75.

Ora 15:00: Până la această oră au mai fost confirmate încă trei cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre trei femei din Timiș. Numărul total al pacienților infectați a ajuns la 73. Între timp, mai mulți politicieni s-au autoizolat, după ce a fost depistat un prim caz de infectare în PNL.

Ora 11:00: Numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 70, anunță Grupul de comunicare strategică. La această oră au mai fost confirmate două cazuri, în Mehedinți.

Caz 69: Bărbat, 26 de ani, din Mehedinți venit din Italia pe data de 12.03.2020.
Caz 70: Femeie, 52 de ani, din Mehedinți, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia 12.03.2020.
Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinți

Ora 10:50: Până la această oră au mai fost confirmate încă patru cazuri, la Constanța. Toate cele patru persoane au intrat în contact cu o persoană infectată. Numărul total la nivel național ajunge la 68.

„Încă 4 cazuri de îmbolnăvire la Constanța. Este vorba de 3 bărbați și o femeie, toți contacti cu persoana infectată”, anunță Grupul de comunicare strategică.

Ora 7:20: Încă cinci cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate, vineri dimineața, în București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș”. Este vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv. Numărul îmbolnăvirilor pe teritoriul României a ajuns, astfel, la 64, dintre care

Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

Caz 61: Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Caz 62: Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61

Caz 63: Tânăra, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64: Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61

Bilanțul cazurilor la nivel mondial

Până în acest moment, China a depășit 80.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Din totalul acesta, peste 64.000 au fost vindecate. Până vineri, ora 07:45, China a înregistrat peste 3.000 de decese din cauza virusului.

În Italia situația este destul de gravă. Până acum, italienii au înregistrat 15.113 de cazuri de infectare cu Covid-19. Dintre acestea, 1.016 au fost vindecate. Numărul deceselor din cauza acestui virus a depășit 1.000.

Iranul se află pe locul trei în topul celor mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus. Aceștia au înregistrat peste 10.000 de cazuri de infectare, dintre care doar 429 au fost vindecați.

Măsurile luate recent de autoritățile române

Într-o declarație de presă, joi, 12 martie, ministrul interimar al Internelor, Marcel Vela, a anunțat închiderea a mai multe puncte de trecere a frontierei, la graniţa României cu Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova.

 „Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic urmează să fie închise temporar mai multe puncte de trecere a frontierei, în care în prezent se înregistrează un trafic redus”, a transmis Marcel Vela.

La frontiera cu Ungaria, urmează să fie închise punctele de trecere: Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai.

La frontiera cu Ucraina, se închide punctul de trecere Sighet.

Vor fi închise la granița cu Bulgaria următoarea puncte de trecere a frontierei: Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet.

La frontiera cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut și Oancea.

La frontiera cu Serbia, punctele care au fost închise unilateral de autoritățile sârbe: Porțile de Fier II, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcan, Drobeta Turnu Severin și Naideş. Rămân funcționale pe frontiera cu Serbia: Porțile de Fier I, Moravița și Jimbolia.

Ludovic Orban a anunțat demiterea funcționarii publici care nu își fac datoria.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis joi, 12 martie, o serie de măsuri care vor fi luate pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus. Printre cele mai importante se numără schimbarea șefilor de la Direcțiile de Sănătate Publice care nu își îndeplinesc sarcinile și faptul că va fi soliciat sprijinul și al medicilor din rețeaua școlară.

„La ora actuală există 50 de cazuri diagnosticate cu coronavirus. Cred că numărul de persoane diagnosticate denotă că măsurile pe care le-am luat, chiar dacă am fost criticați, au generat efecte. După cum ați putut consta persoanele care au fost infectate cu COVID-19, aproape toate erau în carantina, fie era în izolare la domiciliu în urma anchetei epidemiologice. Practic ca urmare a măsurilor pe care le-am luat am putut să împiedicăm ca persoanele infectate să nu împrăștie către familie, prieteni, colegi de birou.”

Ludovic Orban a anunțat demiterea funcționarii publici care nu își fac datoria.

„Întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică și schimbarea de urgență a celor care nu își fac datoria. Nu putem accepta directori care sunt în concediu medical de o luna de zile,  sau directori care sabotează efectivele de medici care să susțină activitatea. Direcțiile de Sănătate Publică sunt vitale în eforturile pe care le facem. Va trebui să identificăm resursele umane pe care să le punem la dispoziția Direcții de Sănătate Publică.”

Ludovic Orban a declarat că va fi solicitat sprijinul medicilor din rețeaua școlară și va fi utilizată rețeaua de spitale aflată în subordine Ministerului Transporturilor. De asemenea, vor fi făcute achiziții în regim de urgență pentru dotarea centrelor de carantină.

„Am apelat la doamna ministru Anisie, există foarte mulți medici în rețeaua școlară care trebuie solicitați să susțină efortul pe care îl facem. Există în rețeaua Ministerului Transporturilor 16 spitale unde trebuie apelat la specialiști. Estimăm o creștere a numărului de persoane care vor fi supuse anchetelor epidemiologice. DSP-urile și spitalele trebuie susținute prin intermediul ambulanțelor ca să se poată preleva probele de la persoanele aflate la domiciliu. (…) Contractarea în regim de urgență a celor necesare centrelor de carantină. Încă o chestiune care ține de pregătirea rețelei pentru a primi pacienți. Avem un număr mic de persoane diagnosticate, dar noi trebuie să pregătim gradual spitalele care au capacitatea de a asigura tratamentele sau specialiștii necesari”, a declarat Ludovic Orban.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW