Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Lista persoanelor care vor fi testate pentru coronavirus se extinde. Pacienții oncologici, personalul din căminele de bătrâni și gravidele aflate în izolare au prioritate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , , ,

Lista persoanelor care vor fi testate pentru coronavirus se extinde. Doctorul Lucia Stănculeanu, medic oncolog și șef de secție la Institutul Oncologic din București, a anunțat că pacienții oncologici care fac chimioterapie, cei care fac hemodializă și personalul din căminele de bătrâni vor fi testați în premieră pentru depistarea Covid-19.

Așadar, cei care vor fi testați sunt pacienții oncologici asimptomatici care fac chimioterapie sau care urmează să fie supuși unor intervenții operatorii sau manevre invazive, pacienții hemodializați, pacienții care se pregătesc pentru un transplant și donatorii de organe, personalul de îngrijire din căminele de bătrâni și gravidele asimptomatice care se afla în carantină/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat, conform hotnews.ro.

Aceste categorii nu erau testate până acum.

S-a aprobat testarea pentru coronavirus pentru:

 • Pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de organe, țesuturi și celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant — 2 teste la 24 de ore interval.
 • Pacienți asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos la internare în spital — 2 teste la 24 de ore interval.
 • Pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie — de 2 ori pe luna.
 • Pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive.
 • Hemodializați simptomatici.
 • Hemodializați asimptomatici contacți cu caz confirmat, 2 testări, la 6-7 zile interval între ele; pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați în sesiuni separate de restul pacienților
 • Gravidele asimptomatice care se afla în carantină/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat.
 • Personalul de îngrijire din cămine de bătrâni — de 2 ori pe luna.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW