Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


Lista de candidați USR PLUS pentru Primăria Voluntari a fost respinsă. Acuzații la adresa primarului Florentin Pandele

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 august 2020 Etichete: , ,

Biroul Electoral din Voluntari a respins, marți, candidaturile pentru funcția de primar al orașului și Consiliul Local înaintate de USR-PLUS. Alianța consideră că invalidarea listei de candidați s-a făcut abuziv și îl acuză direct pe primarul Florentin Pandele că ar fi responsabil de această situație.

Alianța USR PLUS susține că Biroul Electoral de circumscripție din Voluntari a invalidat o parte din semnăturile strânse pe motiv că scrisul persoanei care a semnat declarația din subsolul paginii cu semnături trebuie să fie același cu cel din fiecare casetă din lista respectivă în care au fost completate datele personale ale semnatarilor.

„Semnăturile noastre au fost strânse „pe bune”, în stradă, de voluntari care au vorbit cu fiecare om în parte. Sunt semnături a căror autenticitate este confirmată prin datele personale pe care fiecare voluntar și le-a trecut în declarația de la sfârșitul fiecărei liste. Unii oameni au vrut să își scrie datele cu mâna lor, altora le-a fost mai ușor să îi lase pe voluntarii noștri să le completeze și ei doar au semnat. În nicio altă localitate nu s-a pus această problemă și semnăturile de susținere, strânse în aceleași condiții, au fost validate fără probleme. Pe acest considerent au fost invalidate o parte considerabilă din listele de susținători depuse, astfel încât să rămână un număr de semnături mai mic decât cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de către Alianța USR PLUS. Probabil că nu tot întâmplător, pentru a menține numărul de semnături sub cele necesare, nu s-a permis depunerea ieri, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către Alianță”, susține USR PLUS.

Totodată, reprezentanții Alianței susțin că s-au prezentat marți, ultima zi de înscriere, cu un executor judecătoresc pentru a depune alte semnături pe suport electronic, acestea fiind acceptate după trei ore de parlamentări.

„Astăzi ne-am prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nici nu a fost primită spre înregistrare, refuz consemnat de către executor. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am amenințat că vom solicita intervenția Poliției și după ce colegii noștri au stat 3 ore în fața primăriei”, mai susțin membrii USR PLUS.

În plus, Alianța acuză că afișarea hotărârii a fost tergiversată pentru a fi împiedicată depunerea altor documente necesare înscrierii candidaților.

Afișarea hotărârii a fost amânată cât de mult posibil pentru a nu mai avea timp de depunere a altor acte, azi fiind ultima zi din calendarul electoral de depuneri. Alianța USR PLUS Ilfov va contesta hotărârea întrucât reprezintă o încălcare a dispozițiilor legale, un abuz evident care are ca singur scop împiedicarea candidaților USR PLUS să candideze la alegerile locale în Voluntari”, consideră USR PLUS.

Sursa foto: Facebook / Alianța USR PLUS Voluntari

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW