Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Lipsă de paturi ATI COVID libere, în valul 4 al pandemiei de coronavirus

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2021

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 și, implicit, a numărului de persoane internate în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din țară, joi, 16 septembrie, mai erau libere 109 de paturi ATI COVID la nivel național, dintre care 40 pentru copii, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Sănătății.

În București, de exemplu, mai erau libere doar 3 paturi în secțiile ATI, în condițiile în care Capitala a raportat, joi, 604 de noi cazuri de COVID-19.

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 4.441 de noi cazuri de COVID-19, un record negativ înregistrat în valul 4 al pandemiei de coronavirus.

Numărul pacienților internați în stare gravă în secțiile ATI din țară a ajuns la 741, dintre care 12 sunt minori, cu aproximativ 50 mai mult față de ziua precedentă.

Premierul a cerut duminică, la videoconferința cu prefecții, suplimentarea numărului de paturi de ATI la 1.600, în condițiile în care România are 850 de locuri disponibile la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

Dacă este nevoie şi de intervenţia mea, spuneţi, dar ştiu foarte bine că putem să ajungem 1600 de paturi. Aş vrea să îmi spuneţi cum şi când se va ajunge acolo ca să nu fim luaţi pe nepregătite”, a declarat Florin Cîțu duminică, în cadrul videoconferinței cu prefecții, citat de News.ro.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Acces la concerte, nunți, restaurante sau săli de sport doar pentru persoanele vaccinate, testate sau care au fost infectate cu COVID-19 – DOCUMENT

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW