Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Lipsă de consens între cei doi judecători care ar fi urmat să dispună decizia definitivă în dosarul lui Sorin Oprescu – În complet va intra un al treilea magistrat

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 16 aprilie 2021 Etichete: ,

Cei doi judecători de la Curtea de Apel care ar fi urmat să anunţe vineri decizia definitivă în cazul lui Sorin Oprescu au opinii diferite cu privire la sentinţă, urmând ca un al treilea magistrat să se alăture completului. Practic, instanţa urmează să reia ultimul termen, acesta fiind stabilit pentru 27 mai.

„În temeiul art.394, alin.5, Cod de procedură penală, repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergenţă. Acordă termen la data de 27.V.2020, ora 10,00, pentru când se citează toate părţile, cu încunoştinţare apărători aleşi sau din oficiu. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16.IV.2021”, este decizia instanţei.

La ultimul termen al procesului, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu, ce poate ajunge la peste 15 ani de închisoare. Avocatul fostului primar al Capitalei a cerut achitarea acestuia.

În primă instanță, Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul București la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Acuzaţiile DNA

Sorin Oprescu este acuzat că a condus, din 2013, un grup infracțional organizat. Mai mult, fostul primar al Capitalei ar fi primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor.

La data de 5 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de primar al municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Popa Bogdan Cornel şi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăţi comerciale (denunţători în cauză), în legătură cu un contract de execuţii lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Prin această conduită, primarul Municipiului Bucureşti nu a făcut altceva decât să «valideze» activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii Stanca Cristian şi Popa Bogdan Cornel, dar şi menţinerea acestuia din urmă în funcţia de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilităţii numirii sale ca director la ALPAB, deşi ştia că acesta comite infracţiuni de corupţie”, spunea DNA la momentul trimiterii in judecată.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW