Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Linia roșie anunțată de Florin Cîțu pentru negocierile cu PSD și USR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2021

Principala condiția pe care liberalii o pun la negocierile cu PSD și USR în vederea formării unei coaliții de guvernare este ca funcția de prim-ministru să fie atribuită PNL, a transmis președintele formațiunii, Florin Cîțu.

„A fost adoptată propunerea BEX de flexibilizare a mandatelor de negociere cu forțele democratice din Parlament. La negocieri vom propune un premier. Nu vom modifica nimic din ce am susținut tot timpul, adică o guvernare liberală. Ne-am asigurat că reformele sunt incluse în PNRR. Mâine voi contacta liderii politici”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Liderii Partidului Național Liberal, reuniți luni, 2 noiembrie, în ședința Biroului Politic Național, au decis să flexibilizeze mandatele de negociere cu PSD și USR pentru formarea unei coaliții de guvernare, ceea ce înseamnă că renunță la tentativa de învestire a unui executiv minoritar.

PSD intră puternic în negocieri

Partidul Social Democrat se pregătește să facă o propunere de prim-ministru la consultările ce vor avea loc la Palatul Cotroceni, după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, potrivit unor surse Main News.

USR pune condiții pentru negocieri

Pe lângă faptul că refuză categoric să-l mai susțină pe Florin Cîțu la Palatul Victoria, reprezentanții USR susțin că nu vor negocia refacerea coaliției alături de PNL atât timp cât liberalii vor purta discuții cu PSD.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW