Tuesday, August 3, 2021
Jurnalism corect


Linia de cale ferată București-Pitești: Cătălin Drulă a anunțat că ia în calcul introducerea trenurilor cu hidrogen / Proiectul ar putea fi inclus în PNRR

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 mai 2021

Cătălin Drulă a anunțat că proiectul pentru modernizarea liniei de cale ferată București – Pitești ar putea fi inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență. Ministrul Transporturilor a precizat că, pe acest traseu, ia în calcul introducerea trenurilor alimentate cu hidrogen.

Să știți că un proiect propus în PNRR e București-Pitești, se lucrează la el și anul acesta, vom reface 12 km numai, pentru că finanțarea atât permite. Se ridică viteza de la 50 la 100 km/h, la Săbăreni 4 km sunt deja gata(…)București – Pitești e traseul pe care am vrea să introducem trenul pe hidrogen”, a precizat ministrul Transporturilor, vineri, la Europa FM.

Cătălin Drulă și-a mai arătat interesul pentru trenurile alimentate cu hidrogen la începutul lunii aprilie, în condițiile în care în România există foarte multe porțiuni de cale ferată neelectrificate.

„Avem o axă de finanţare şi pentru material rulant. Aici e vorba de trenuri fie electrice, fie – şi aici am vrea să dezvoltăm un proiect – trenuri pe hidrogen. Am discutat şi cu industria, pentru că aici este o întreagă chestiune pe orizontală, de la producţie la distribuţie, la costuri lifetime (pe viață – n.red.) pentru acest mod de transport, dar m-aş bucura să fim cei care iau o tehnologie în faza incipientă, când încă nu e răspândită, pentru că asta ne-ar permite să folosim nişte bani europeni pentru atingerea unor obiective globale europene de emisii de carbon, dar şi să dezvoltăm o industrie. Şi cred că cel mai bine, dincolo de strategii, vorbe şi hârtie, este când o faci prin exemplu”, declara ministrul Transporturilor, pe 11 aprilie, la Digi24.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Patru regiuni din Franța lansează prima comandă pentru trenuri hibride electric-hidrogen. Cătălin Drulă și-ar dori și în România

Sursă foto: Alstom

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW