Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Ligia Deca, noul ministru al Educației: Vom operaționaliza România Educată în literă și în spirit

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

UPDATE Ligia Deca a depus jurământul de învestitură și a devenit oficial Ministru al Educației.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Ligia Deca a fost numită oficial ministru al Educației în Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc luni, începând cu ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Știrea inițială

Partidul Național Liberal (PNL) a anunțat oficial, prin vocea președintelui Nicolae Ciucă, că Ligia Deca este propunerea liberalilor pentru funcția de ministru al Educației. Consilierul prezidențial a declarat că se va asigura că proiectul România Educată este „operaționalizat în literă și în spirit”.

Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PNL, de luni. Premierul susține că pachetul de legi ale Educației va fi adoptat de Guvern până la finalul lunii octombrie.

Este o persoană care a lucrat și a participat, în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației în procesul de elaborare și după aceea în timpul dezbaterilor publice, este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și adoptare al pachetului de legi în Guvern, urmând să fie înaintat Parlamentului pentru dezbatere până la finalul lunii octombrie”, a declarat Nicolae Ciucă, în cadrul unor declarații de presă susținute la Parlament.

CITEȘTE ȘI: Cine este Ligia Deca, viitorul ministru al educației

În primele declarații susținute după ce a fost nominalizată pentru funcția de ministru al Educației, Ligia Deca a precizat că a primit misiunea de a duce mai departe proiectul România Educată.

Am contribuit la realizarea proiectului și îmi doresc să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaționalizarea România Educată(…)Vom operaționaliza România Educată în literă și în spirit, în conformitate cu declarațiile președintelui (n.r. referitoare la toleranță 0 pentru plagiat) și cu toate evoluțiile legislative din ultima perioadă”, a spus Ligia Deca.

Consilierul prezidențial a mai menționat că România Educată „este o diagnoză a sistemului din educație”.

Avem nevoie de o reformă profundă, iar viziunea România Educată asta este”, a adăugat ministrul propus pentru portofoliul Educației.

Ligia Deca a mai precizat că cere „transparență maximă în lucrările academice realizate cu investiții publice, inclusiv tezele de doctorat”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW