Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Ligia Deca, în şedinţa PNL: Legile educaţiei trebuie aprobate până în luna iunie, vom pierde banii din PNRR dacă nu o facem – SURSE

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 30 ianuarie 2023 Etichete: , , , ,

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis luni în şedinţa PNL că legile educaţiei trebuie aprobate până în luna iunie, pentru că avem jaloane în PNRR şi vom pierde banii dacă nu o facem. Ea a arătat că este nevoie de o asumare politică pe acest pachet de legi şi pe calendarul de aprobare a acestora, au arătat surse liberale pentru News.ro.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca le-a spus liberalilor în şedinţa Biroului Politic că legile educaţiei naţionale au fost în consultare publică iar toate observaţiile primite au fost transmise către coaliţie, au precizat sursele citate. Deca a menţionat că este important să existe o asumare politică pe legile educaţiei şi pe calendarul de aprobare a acestora.

Ministrul a ţinut să precizeze că legile educaţiei trebuie aprobate până în luna iunie, pentru că avem jaloane în PNRR şi vom pierde banii europeni, dacă nu se atinge acest jalon.

În 10 ianuarie, liderii coaliţiei de guvernare au decis ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educaţiei din data de 1 februarie pentru ca proiectele legilor educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat pentru edupedu.ro că a solicitat preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educaţiei în coaliţie şi în guvern. Dîncu susţinea că proiectele de lege „trebuie revăzute serios”, şi anunţa că a început o analiză cu peste 200 de membri din Departamentul Educaţie al partidului.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe i-a răspuns lui Vasile Dîncu, care a solicitat modificarea calendarului pentru adoptarea legilor educaţiei, precizând că acest calendar este agreat în coaliţie şi rămâne acelaşi. Legile Educaţiei îşi vor urma parcursul aşa cum am stabilit, a precizat Stroe.

Sursă foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW