Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liderul unei grupări care acționa în Irlanda, trimis în judecată de DIICOT. Este acuzat de omor calificat

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 25 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Liderul unei grupări infracționale a fost trimis în judecată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), fiind acuzat că, în anul 2014, ar fi ucis, în Irlanda, alături de alți 11 cetățeni români, o persoană dintr-o grupare rivală.

DIICOT a anunțat duminică, 25 septembrie, că a trimis în judecată doi inculpați, dintre care unul este liderul grupării, fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat (o victimă), tentativă la omor calificat (două persoane vătămate), instigare la tâlhărie calificată (o victimă) și șantaj. Dosarul va fi judecat de Tribunalul București.

Este vorba de o crimă petrecută în anul 2014 pe teritoriul Irlandei. Liderul grupării și ceilalți 11 cetățeni români ar fi intrat în casa victimei pe 10 aprilie 2014, „cu răngi, bâte și cuțite”, au lovit două persoane în zona capului și apoi ar fi furat mai multe bunuri din locuința respectivă, se arată în comunicatul DIICOT.

Membrii grupului au urmărit și supravegheat persoane considerate rivale grupării infracționale și au exercitat asupra acestora acte de violență de o intensitate deosebită în urma cărora, una dintre victime a decedat.

 Cu privire la infracțiunea de șantaj s-a reținut că, unul dintre inculpați a amenințat două persoane vătămate în luna aprilie 2014, solicitându-le sume de bani cu titlu de taxe de protecție (respectiv suma de 7.000 de euro)”, mai arată procurorii.

În anul 2021, alte 9 persoane implicate în crima din Irlanda au fost condamnate în total la 177 de ani de închisoare și au fost obligate să plătească despăgubiri de 1,150 de milioane de euro.

Sursă foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii