Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Liderul senatorilor PSD, după desemnarea lui Dacian Cioloș: Nu vom vota un asemenea Guvern

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

Liderul grupului senatorial al Partidului Social Democrat, Lucian Romașcanu, într-o declarație acordată luni, 11 octombrie, pentru Mainnews.ro, a transmis că social-democrații se vor opune învestirii unui cabinet condus de Dacian Cioloș. 

În opinia lui Lucian Romașcanu, propunerea lui Dacian Cioloș face parte dintr-o strategie a președintelui Klaus Iohannis, astfel încât șeful statului să poată reveni la varianta Florin Cîțu.

„Este propunere neserioasă. Este făcută ca să nu coaguleze o majoritate. Chiar PNL nu a dat vreun semn că ar avea nevoie de vreun dialog cu cei de la USR în acest moment. Cred că este o încercare a domnului Iohannis pentru a-l putea desemna a doua oară pe domnul Cîțu. PSD nu va vota un asemenea Guvern, nu putem uita că domnul Cioloș a fost prim-ministrul ‘zero’. Nu putem vota un Guvern care nu poate să ducă până la capăt ceea ce e de făcut. PSD își dorește un Guvern de specialiști până în martie-aprilie, când s-ar putea organiza alegeri anticipate”, a declarat Lucian Romașcanu pentru Mainnews.ro.

După ce pe parcursul zilei a discutat cu toate grupurile parlamentare, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Cu toate acestea, este greu de crezut că liderul USR ar putea reveni la Palatul Victoria, în condițiile în care formațiunea pe care o conduce numără doar 80 de parlamentari iar celelalte forțe politice au transmis că se vor opune învestirii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 93516 more Info on that Topic: mainnews.ro/liderul-senatorilor-psd-dupa-desemnarea-lui-dacian-ciolos-nu-vom-vota-un-asemenea-guvern/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW