Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Liderul PSD Bacău îi cere lui Niculae Bădălău să facă un pas în spate, pentru declarațiile jignitoare la adresa diasporei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, îi cere lui Niculae Bădălău să facă un pas în spate după derapajul jignitor pe care acesta l-a avut, vineri, la adresa diasporei.

Dragoș Benea  îl acuză pe Niculae Bădălău că nu a înțeles nimic din discuția pe care social-democrații au avut-o în CEx-ul PSD de marți, în urma căruia Viorica Dăncilă a demisionat din vârful partidului.

„Nicolae Bădălău nu a înțeles nimic din discuția contondentă pe care am avut-o în CEX al PSD cu privire la subiectul „Diaspora”.

Fiecare dintre noi am avut sau avem în familie măcar o rudă care să fi lucrat, la un moment dat, în Italia, Spania sau Anglia.
Românii din diaspora și, implicit, românii de acasă nu merită remarcile incalificabile ale dlui. Bădălău.
Peste 100.000 de băcăuani sunt plecați la muncă în spațiul comunitar european și, laolaltă cu ei, mă simt jignit de declarațiile intolerabile ale acestui om.
Ieșirile de acest gen, repetate sau nu, nu mai pot fi tolerate nimănui, indiferent de funcție, și nu-și mai au locul în PSD. În caz contrar, să nu ne mirăm dacă în județul Giurgiu, și nu numai, vor circula mașini cu plăcute de Suedia, Danemarca sau Finlanda.
Un an de penitență s-ar impune în cazul preşedintelui organizației județene PSD Giurgiu, cu speranța că, după această pauză, #diaspora se va vedea altfel de pe malurile Dunării.
In loc sa discutam despre derapajele guvernarii PNL, cu un euro ajuns la un prag istoric ce afecteaza populatia, ne justificam inutil pe o tema sensibila pe care am lamurit-o in interiorul PSD
„, susține liderul PSD Bacău, într-o postare pe Facebook.

Ședința Comitetului Executiv PSD, de marți, a fost una tensionată. Conform unor surse, Dragoș Benea și Niculae Bădălău, au avut un schimb dur de replici, în contextul în care liderul PSD Bacău i-a reproșat colegului său că a dansat a mai jignit diaspora și în trecut. Bădălău, la rândul său, l-ar fi amenințat cu bătaia pe Benea.

Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, discuta despre  solicitarea PNL de a mări numărul de parlamentari pentru disapora de la 6 la 15, moment în care a afirmat că 3-5 milioane de români plecați la muncă în străinătate ar fi „fetele alea de le duc ăștia”.

„ Ei (Românii din diaspora n.r) au 700 de mii de oameni avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul, până la 3-5 milioane, cât se vehiculează, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu…Nu știu, nu ilegal, dar nu știu ”, a spus Niculae Bădălău.

Contactat de mainnews.ro, Bădălău a spus că își cere scuze pentru că mesajul său a fost interpretat greșit, menționând însă că și „fetele alea” sunt o mică parte a diasporei. Mai multe aici.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW