Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Liderul grupului S&D din Parlamentul European: Ne aşteptăm ca preşedintele României să permită partidului care a câştigat alegerile generale să desemneze un premier

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 decembrie 2020

Liderul Grupului S&D din Parlamentul European, europarlamentarul spaniol Iratxe Garcia Perez, a făcut un apel către președintele Klaus Iohannis să îl numească pe Alexandru Rafila, propunerea PSD, în funcția de prim-ministru. 

În cadrul ultimei reuniuni a Consiliului European, Europa a reconfirmat statul de drept şi democraţia ca valori fundamentale ale sale. Respectarea acestor valori precum şi respectarea rezultatului unor alegeri libere ne defineşte ca europeni. Ne aşteptăm ca preşedintele României să acţioneze în consecinţă în conformitate cu legile ţării, să recunoască voinţa cetăţenilor români şi să permită partidului care a câştigat alegerile generale să desemneze un premier şi să formeze o majoritate. Domnule preşedinte Iohannis, nu staţi în calea democraţiei! Mă îngrijorează în mod deosebit observaţiile din raportul preliminar al OSCE privind alegerile care a ridicat mari semne de întrebare privind corectitudinea procesului electoral”, a declarat Iratxe Garcia Perez, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a PSD.

Aceasta a subliniat că apreciază reformele progresiste implementate de Partidul Social Democrat și salută refuzul lui Marcel Ciolacu de a negocia cu partidele care promovează ura și retorica anti-europeană.

Sunt bucuroasă să văd reformele progresiste implementate de PSD. Salut refuzul explicit al preşedintelui PSD Marel Ciolacu de a negocia cu partidele care promovează ura şi retorica anti-europeană. Mă aştept ca toate partidele pro-europene să facă acelaşi lucru şi să lanseze mesaje clare în acest sens. România are nevoie de un guvern stabil cu o majoritate puternică astfel încât să facă faţă provocărilor legate de revenirea economică şi efectele pandemiei”, a adăugat Garcia Perez.

Partidul Social Democrat face parte, în Parlamentul European, din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European – S&D.

Sursă foto: Facebook / Iratxe Garcia Perez

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW