Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Liderul deputaților PSD, după eșecul de la moțiunea de cenzură: PNL a cumpărat parlamentari la bucată / Am descoperit care sunt trădătorii

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 august 2020 Etichete: , ,

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, i-a acuzat pe liberali, la scurt timp după ce moțiunea ce cezură nu a putut fi votată din lipsă de cvorum, că au „cumpărat la bucată” parlamentari social-democrați.

„Am văzut astăzi un PNL disperat să nu piardă puterea. (…) PNL, prin reprezentanţii lor, au cumpărat parlamentari bucată cu bucată ca să lipsească la votul pe moţiune. Cu unii le-a şi reuşit. Un lucru bun s-a întâmplat astăzi: s-au separat apele, am descoperit care sunt trădătorii şi s-a văzut cine susţine acest guvern”, a declarat Alfred Simonis, citat de News.ro.

Totodată, Simonis i-a acuzat pe parlamentarii USR PLUS de duplicitate.

„Astăzi s-a demonstrat că USR susţine categoric Guvernul Orban. Explicaţia pe care cei de la USR o dau este ridicolă şi anume faptul că s-ar fi creat un haos. După ce Guvernul ar fi fost demis am fi avut şansa, partidele parlamentare, să ne punem la masă şi să găsim o soluţie rezonabilă, eficientă pentru a guverna România câteva luni de zile”, a liderul deputaților social-democrați.

Partidul Social Democrat nu a reușit să strângă cvorumul necesar pentru votarea moțiunii de cenzură, astfel încât cabinetul condus de Ludovic Orban va rămâne în funcție. Doar 226 de parlamentari au fost prezenți în sală, cvorumul de ședință fiind de 233.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW