Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Liderul deputaților PNL: Toți primarii USR+ au depus cereri de finanțare pentru programul Anghel Saligny

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 noiembrie 2021

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, susține că toți primarii USR au depus cereri de finanțare pentru programul Anghel Saligny, lucru ce ar demonstra utilitatea proiectului cunoscut în spațiul public drept „PNDL3”.

Toți primarii USR+ au depus cereri de finanțare pentru programul Anghel Saligny, ceea ce demonstrează utilitatea acestui program. Acest demers (depunerea cererilor de finanțare) are semnificația unei delimitări a aleșilor locali USR de criticile conducerii centrale USR la adresa programului Anghel Saligny. Quod erat demonstrandum!”, a scris Gabriel Andronache, sâmbătă, pe Facebook.

Liderul deputaților PNL continuă să dea vina pe USR pentru că ar fi refuzat să avizeze programul „Anghel Saligny” și a declanșat actuala criză politică.

Programul „Anghel Saligny”, sursa crizei politice

Scandalul care a dus la ruperea coaliției de la guvernare a izbucnit miercuri, 1 septembrie, după ce premierul Florin Cîțu a încercat să adopte în ședința de Guvern programul „Anghel Saligny” sau „PNDL 3”, un mecanism prin care autoritățile locale ar urma să beneficieze de 50 miliarde lei în următorii șase ani.

Este al treilea proiect al Guvernului în ultimii șase ani de finanțare a investițiilor autorităților locale, după Program Național de Dezvoltare Locală 1 respectiv 2, prin care s-au alocat aproape 50 miliarde lei.

Prin programul „Anghel Saligny” ar urma să fie finanțate lucrări pentru alimentarea cu apă și stații de tratare a apei, sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, drumurile publice, poduri, podețe, pasaje sau punți pietonale și sisteme de distribuție a gazelor naturale și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale.

În urma analizării programui „Anghel Saligny”, destinat autorităților locale, reprezentanții asociației Expert Forum au concluzionat că acesta este asemănător cu controversatul PNDL, lansat în timpul guvernării PSD, și confruntat cu multe acuzații de corupție.

Sursă foto: Gabriel Andronache / Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW