Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Reacții politice în urma demisiei premierului desemnat. Liderul deputaților PNL: A făcut un gest de mare responsabilitate / Tăriceanu: O bătaie de joc la adresa românilor/ Ciolacu: Cel mai bun lucru care se putea întâmpla

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , , ,

Florin Cîțu și-a depus, joi, mandatul de premier desemnat, cu câteva minute înainte de ședința reunită a Parlamentului în care urma să fie învestit noul Guvern.

Florin Roman, liderul Deputaților PNL: “Atunci când este război, comandantul nu părăsește nava. Domnul Cîțu a luat o decizie de mare responsabilitate, iar domnul Ludovic Orban va rămâne premier. Domnul Orban stă și muncește în celula de criză până la 3-4 dimineața, este un om puternic, este liderul partidului și poate aduna toate forțele. Prioritatea noastră este lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Noi, astăzi, am decis să votăm pentru Florin Cîțu, dar în același timp i-am solicitat să se retragă. Ne-a spus că se va gândi, iar acum a dat răspunsul. Am optat pentru ceva ce ne poate costa electoral. Prioritatea noastră este lupta împotriva răspânirii epidemiei.”

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE:„Este literalmente o desconsiderare a instituției Parlamentului, o bătaie de joc la adresa românilor. Premierul desemnat a făcut un fel de simulare de consultări.(…)Nu cred că există așa ceva nicăieri. Le cer să se trezească. Nu se poate o țară întreagă să fie ținută la cheremul unor iresponsabili”.

Marcel Ciolacu, liderul PSD:  ”Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru români (…) Ce vă promit ca și președinte al Camerei vom urgenta procedurile pentru audieri în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Eugen Tomac, liderul PMP: „Apel la responsabilitate şi celeritate pentru instalarea unui Guvern legitim cu puteri depline care să treacă România peste furtuna îngrozitoare pe care o traversează acum

PNL trebuie să se trezească la realitate. Avem datoria să punem capăt oricărei aventuri politice chiar acum. România nu poate rămâne în zona de incertitudine politică în contextul crizei de sănătate publică şi a problemelor economice extrem de grave generate de aceasta. Trebuie să avem un nou Guvern – azi, mâine, până cel târziu la sfârşitul săptămânii.

PMP a propus încă dinainte de desemnarea lui Florin Cîţu un Guvern de uniune naţională sau măcar un Executiv PNL – PMP – USR pentru gestionarea treburilor curente ale ţării până la alegerile la termen. Şeful statului ar fi trebuit să asculte aceste propuneri. Măcar acum, în al treisprezecelea ceas, ar trebui să dea curs recomandărilor noastre”.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW