Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Liderul al Qaeda din nordul Africii, ucis într-o operaţiune a forţelor franceze

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: , ,

Liderul al Qaeda din nordul Africii, Abdelmalek Droukdel, a fost ucis într-o operațiunea forțelor franceze, au anunțat autoritățile de la Paris, potrivit Reuters.

Franța a anunțat, vineri, că forțele sale militare l-au ucis pe liderul organizației al Qaeda din Nordul Africii, Abdelmalek Droukdel, în timpul unei operațiuni derulate în nordul Republicii Mali.

Liderul islamist era căutat de mai mult de şapte ani.

”În 3 iunie, forţele armatei franceze, cu sprijinul partenerilor locali, l-au ucis pe emirul al Qaeda în Magrebul Islamic Abdelmalek Droukdel şi mai mulţi dintre colaboratorii săi apropiaţi, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în nordul Republicii Mali”, a anunţat pe Twitter ministrul Apărării din Franţa Florence Parly, conform News.ro.

Droukdel era unul dintre cei care au participat la preluarea zonei de nord a Republicii Mali de către militanții islamiști. Intervenţia militară franceză din 2013 i-a îndepărtat, ajutând forţele din Mali să îşi recucerească teritoriul.

Bărbatul a luptat în Afganistan şi îl avea ca model pe fostul liderl al-Qaeda din Irak Abu Musab al-Zarqawi.

În 2012, liderul islamist a fost condamnat la moarte de un tribunal algerian, fiind acuzat de crimă, apartenenţă la o organizaţie teroristă şi atacuri în care a folosit explozivi.

Acuzaţiile au fost formulate ca urmare a trei atacuri cu bombă organizate în Alger în aprilie 2007 şi soldate cu moartea de 22 de persoane şi cu rănirea altor 200.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW