Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Liderii UE reacționează dur după atacul Rusiei: O astfel de utilizare a forței nu-și are locul în secolul 21

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 februarie 2022

Președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au reacționat joi, 24 februarie, după ce Rusia a invadat Ucraina. Cei doi lideri de la nivelul Uniunii Europene condamnă „în termenii cei mai fermi agresiunea militară fără precedent a Rusiei împotriva Ucrainei”, conform unui comunicat de presă.

„Solicităm Rusiei să înceteze imediat ostilitățile, să își retragă armata din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. O astfel de utilizare a forței și a coerciției nu-și are locul în secolul XXI. UE este ferm alături de Ucraina și de poporul său, care se confruntă cu această criză fără precedent”, esgte apelul celor odi.

Liderii UE se vor reuni în cursul zilei de astăzi.

Charles Michel a convocat de urgență o reuniune extraordinară a Consiliului European pentru a discuta despre criză și despre noi măsuri restrictive.

„Acestea vor impune Rusiei consecințe masive și severe pentru acțiunile sale. Președintele von der Leyen și Înaltul Reprezentant Borrell vor prezenta un nou pachet de sancțiuni care este în curs de finalizare de către Comisia Europeană și SEAE, în strânsă coordonare cu partenerii. Consiliul le va adopta rapid.

UE va continua să ofere asistență politică, financiară și umanitară solidă Ucrainei și poporului său”, conchide comunicatul.

CITEȘTE ȘI LIVE Reacții după ce Rusia a început invazia Ucrainei / Joe Biden: Putin a ales un război care va aduce pierderi catastrofale

Foto: Facebook Charles Michel

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/liderii-ue-reactioneaza-dur-dupa-atacul-rusiei-o-astfel-de-utilizare-a-fortei-nu-si-are-locul-in-secolul-21/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/liderii-ue-reactioneaza-dur-dupa-atacul-rusiei-o-astfel-de-utilizare-a-fortei-nu-si-are-locul-in-secolul-21/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *