Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Liderii UE mențin restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații / Președintele CE: Trebuie să fim vigilenți în fața noilor tulpini

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 februarie 2021

Liderii Uniunii Europene au decis să mențină restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații, atât timp cât statele membre luptă împotriva noilor mutații ale SARS-CoV-2, relatează Reuters.

Trebuie să ne pregătim pentru situația în care trebuie să vaccinăm în continuare perioade mai lungi de timp, poate chiar ani de zile, din cauza noilor variante de coronavirus, situație cunoscută din răspândirea gripei”, a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a precizat că Uniunea Europeană trebuie „să se obișnuiască să trăiască cu virusul” pe termen lung.

Comisia Europeană a transmis că, până acum, în UE au fost livrate 51,5 de milioane de doze de vaccin, în timp ce 29,17 milioane au fost administrate. 5% dintre cetățenii Uniunii au primit doza de rapel, mai arată Reuters.

Ursula von der Leyen a atras atenția că tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 este prezentă în 26 de state UE, tulpina sud-africană este prezentă în 14 state, iar tulpina braziliană în 7 state.

Nu doar că situația rămâne serioasă în multe zone din Europa, dar ar trebui să fim vigilenți în fața noilor tulpini care se răspândesc”, a adăugat von der Leyen.

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferință.

Agenda discuțiilor va viza aspecte privind coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 și acțiunea în domeniul sănătății, cu accent pe lecțiile învățate din criza curentă, consolidarea rezilienței UE în domeniul sănătății și al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătății, precum și aspecte privind cooperarea internațională în domeniu”, a transmis Administrația Prezidențială.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW