Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Liderii Hamas, Hezbollah și oficiali ai Jihadului Islamic s-au întâlnit la Beirut. Discuții despre „o reală victorie” în fața Israelului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2023 Etichete: , ,

Înalți oficiali ai grupărilor militante Hamas și Jihad Islamic au purtat discuții cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, despre obținerea „victoriei reale” în războiul lor cu Israelul, a anunțat miercuri gruparea libaneză, potrivit France24.

Parte a unei alianțe regionale susținută de Iran, Hezbollah-ul puternic înarmat a avut schimburi zilnice de focuri cu forțele israeliene de-a lungul frontierei israeliano-libaneze de când a izbucnit războiul dintre Israel și Hamas pe 7 octombrie.

La întâlnire a fost implicat liderul Hebollah Sayyed Hassan Nasrallah, adjunctul șefului Hamas Saleh al-Arouri și șeful Jihadului Islamic Ziad al-Nakhala, a declarat Hezbollah într-un comunicat. Nu a fost menționat când a avut loc întâlnirea acestora.

„S-a făcut o evaluare a pozițiilor internaționale luate și a ceea ce trebuie să facă părțile din Axa Rezistenței pentru a realiza o victorie reală a rezistenței din Gaza și palestinian și pentru a opri agresiunea brutală”, a transmis Hezbollah, citat de Reuters.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care situația pare că escaladează și la granița Israelului cu Liban, unde sunt zilnic schimburi de focuri între armata israeliana și Hezbollah și facțiunile palestiniene aliate

Cele trei grupuri fac parte din „axa rezistenței”, formată din palestinieni, libanezi, sirieni și alte grupuri armate susținute de Iran, care se opun Israelului. Potrivit publciației menționate, liderii au discutat ce trebuie să facă „axa rezistenței în această etapă critică pentru a obține o victorie reală în Gaza și Palestina și pentru a opri agresiunea brutală a Israelului”, se arată în declarație.

Ei au discutat, de asemenea, despre „evenimentele recente din Fâșia Gaza de la începutul Operațiunii Al-Aqsa Flood” – atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie, care a ucis peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, în Israel. Ministerul Sănătății din Gaza, controlată de Hamas, spune că 5.791 de oameni au fost uciși, din nou în mare parte civili, în timp ce Israelul a bombardat teritoriul.

Nasrallah și liderii celorlalte grupări „au convenit să continue coordonarea și urmărirea zilnică a evoluțiilor”, se mai arată în declarația citată publicație.

FOTO: Twitter

Comentarii