Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Liderii grupurilor PPE și S&D din Parlamentul European, despre Guvernul PSD-PNL: România are nevoie de stabilitate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 noiembrie 2021

Liderii grupurilor PPE și S&D din Parlamentul European, din care fac parte PNL și PSD, susțin că alianța dintre social-democrați și liberali oferă stabilitatea de care are nevoie România, în contextul crizei sanitare provocate de COVID-19 și a aprobării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), relatează Agerpres.

În România avem nevoie de stabilitate, având în minte situaţia legată de COVID-19 şi impactul economic al Fondului de redresare(…)Am încredere deplină în colegii noştri de acolo, în partidul nostru de acolo (n.r. PNL), în noul preşedinte (n.r. Florin Cîțu, președintele PNL) şi în preşedintele ţării, că sunt angajaţi în reformarea României, în a o duce într-o direcţie europeană”, a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, întrebat cum vede acordul dintre PNL și PSD pentru formarea unui nou Guvern, în contextul în care i-a criticat pe social-democrați în perioada 2016-2019.

Iratxe Perez Garcia, liderul grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), din care face parte PSD, a vorbit la rândul ei despre stabilitatea pe care ar aduce-o în România un Guvern format din social-democrați și liberali.

Ceea ce sperăm acum este ca România să fie capabilă să dea ţării stabilitatea de care are atâta nevoie. De aceea sperăm foarte mult că social-democraţii români vor putea să contribuie la această stabilitate şi să se realizeze progrese în creşterea ratei de vaccinare care este în prezent atât de scăzută”, a spus liderul grupului S&D din Parlamentul European.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW