Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liderii G7 iau în calcul să plafoneze prețul petrolului exportat de Federația Rusă

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 iunie 2022

Grupul celor mai puternice 7 state (G7) a anunțat marți, 28 iunie, la finalul Summitului din Germania, că ia în calcul să impună o plafonare a prețului petrolului exportat de Federația Rusă, relatează Reuters.

Invităm toate țările care gândesc la fel să ni se alăture”, potrivit unui comunicat oficial transmis la finalul Summitului de la Schloss Elmau, din Germania.

O plafonare a prețului petrolului exportat din Rusia ar „stoarce resursele” pe care Vladimir Putin le are la dispoziție pentru a conduce invazia din Ucraina și ar „crește stabilitatea și securitatea” aprovizionării pe piețele mondiale, potrivit unui înalt oficial american citat de publicația străină.

Alte decizii anunțate de liderii G7 sunt interzicerea importurilor de aur din Federația Rusă, acordarea a 4,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva foametei globale și crearea unui „Club al Climei” pentru a intensifica dialogul în ceea ce privește schimbările climatice.

Potrivit informațiilor care au circulat în presa globală, liderii G7 ar fi discutat despre o plafonare a prețului petrolului ce ar urma să fie decisă de țările consumatoare, măsură susținută de SUA. În schimb, delegația franceză ar fi propus ca pragul de plafonare să fie impus de țările producătoare de petrol.

Sursă foto: G7 / Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *